Met deze bivaktocht leggen we de focus helemaal op natuurbeleving.

Twee dagen leven we op het ritme van de Grote Nete. In Lier is hij als getijden rivier nog onderhevig aan eb en vloed (via de Schelde en de Rupel) tot in Balen waar de Grote Nete herleid is tot een beekje. Vanaf het station in Geel tot het Station in Mol rijgen we verschillende natuurgebieden aan elkaar. Asfalt krijgen we op deze tocht amper onder onze voeten.

Je zal verrast zijn van de landelijke omgeving waar we doorheen lopen.

Tijdens het wandelen trachten we ten volle de natuur te beleven en van de omgeving te genieten. Daarvoor wordt tijdens het wandelen praten bewust beperkt.  

2 dagen heerlijk genieten van de rust en de natuur. Wandelen door een prachtig stuk natuur bij het begin van de herfst waarbij we de klemtoon leggen op de natuurbeleving. Er is vanzelfsprekend ruimte voor nieuwe ontmoetingen, gezelligheid en een leuke babbel, maar tijdens het wandelen profiteren we maximaal van de tocht en de omgeving. 

De tocht is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren hikers. De klemtoon ligt niet op de fysieke uitdaging, maar op natuurbeleving en ontspanning. We wandelen een 20-tal kilometer per dag.

Techniciteit wandelpad
2
Fysieke paraatheid
2
Bivak uitdaging
2

Programma

Dag 1: we spreken af tussen 9u en 9u30 aan het Station van Geel. We starten de tocht om 9u30. We laten zo snel mogelijk het verstedelijkt gebied achter ons om ons via het natuurgebied Malesbroek in Het Grote Netewoud onder te dompelen. Het Grote Netewoud is een aaneensluiting van natuurgebieden langs de oevers van de Grote Nete. Dit uitgestrekte natuurgebied strekt zich uit over maar liefst 1120 ha. Een stukje wildernis in Vlaanderen. 

We volgen voor een stuk de Grote Nete om vervolgens langsheen verschillende mooie natuurgebieden in Meerhout te stranden. We wandelen zoveel mogelijk langs onverharde paden.

In Meerhout zetten we onze tenten op bij een gastgezin via Welcome to My Garden waar we gezellig kunnen nagenieten, in gezelschap, of alleen. Elk is hierin helemaal vrij. De focus ligt op jouw persoonlijke beleving. 

Dag 2: vroege vogels kunnen genieten van het ochtendgloren, anderen kunnen zich nog eens draaien in hun tentje. In elk geval rond 8u30 zoeken we terug de Grote Nete op. We kronkelen ons een weg tot aan de Volsbergse bossen. We zoeken opnieuw de onverharde paden op, volgen enkele GR paden om onze tocht in de vooravond aan het Station van Mol te eindigen.

Benodigd materiaal

Tent, rugzak,slaapzak en slaapmat zijn de belangrijkste items. Gebruik de bestaande paklijsten op de Hikingadvisor als handvat om je rugzak verder te vullen. Hou rekening met het weer. Begin oktober kan het reeds fris zijn snachts. Ook kan het bij regenweer drassig zijn op bepaalde plaatsen. Afhankelijk van het weer neem je dus gepast schoeisel mee. 

We trachten zoveel mogelijk onafhankelijk te zijn. Neem dus voldoende voedsel en water mee. ‘s avonds kan je wel je water bijvullen. 

Overnachtingen

Welcome to My Garden 

Vervoer

Per trein of carpoolen. 

Indien carpoolen nodig is wordt dit na inschrijving georganiseerd. 

Deelnameprijs

De deelnameprijs is € 30,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van/naar de startlocatie
  • Aankoop of huur van eigen materiaal
  • Eigen voeding/drank
  • Persoonlijke uitgaven ter plekke

Over de organisatoren / begeleiders

Cedric Levan

Cedric is gepassioneerd door de natuur. Van de moestuin naar het bos tot in de bergen, zolang hij maar buiten is.
Wandelen langs de mooiste paden en bivakkeren in de natuur is voor hem de perfecte manier om te ontsnappen aan de haastige en stressvolle maatschappij.

Inschrijven

Deze activiteit is afgelopen.