Met deze bivaktocht willen we de wat meer introverte stappers aanspreken.

Een heel belangrijk verschil met andere bivaktochten van Hiking Advisor is dat, eenmaal in beweging stilte voorrang krijgt op het kletsen met elkaar.
Toch zijn er onderweg momenten gepland waar we onze gedachten kunnen delen met elkaar. Al is dat ook dan geen verplichting. Het stil laten kan ook een keuze zijn die je dit weekend mag maken.

Twee dagen leven we op het ritme van de Grote Nete. In Lier is hij als getijden rivier nog onderhevig aan eb en vloed (via de Schelde en de Rupel) tot in Balen waar de Grote Nete herleid is tot een beekje. We lopen het stuk tussen Hulshout en Balen. Onderweg rijgen we verschillende natuurgebieden aan elkaar. Asfalt krijgen we op deze tocht amper onder onze voeten.

Je zal verrast zijn van de landelijke omgeving waar we doorheen lopen.

Over de organisatoren / begeleiders

Ivo Vanmontfort

Ivo loopt al een tijd rond op de aarde. Hij houdt erg van meerdaagse solotochten. De Pyreneeën heeft hij in tussentijd het meest bezocht gevolgd door Lapland. Als hulpverlener in de verslavingszorg is hij dan weer erg geboeid door het "innerlijke landschap" van de mens. Verder is hij vrij bedreven in het maken van zijn eigen materiaal. Voor meer details: https://ivovanmontfort.blogspot.com/

Stijn Mus

Stijn is een enthousiaste bergwandelaar met veel stapervaring in Europa en daarbuiten. Hij deelt graag zijn passie voor meerdaagse bivaktochten in de bergen met zijn gezin en met anderen. De opleiding tot Instructor Mountain Walking and Trekking was dan ook een logische volgende stap. Daarnaast creëert hij ook zijn eigen trekkingmateriaal.