Deze start to hike workshops zijn ideaal als initiatie in het bergwandelen. Op één avond worden al je vragen om je eerste weekend erop uit te trekken beantwoord zonder al te veel in detail te gaan.

Deze workshops zijn voor beginnende hikers of geïnteresseerden in het hiken (meerdaags wandelen met de rugzak). Voor de workshop heb je geen voorkennis nodig. Het is een fijne kennismaking met hiken. Er wordt aan de hand van een inspirerende slidedeck, doorspekt met veel praktijkvoorbeelden een toffe kijk gegeven op wat hiken is en wat de belangrijkste do’s en don’ts zijn. Je krijgt ook toffe suggesties voor eerste tochtbestemmingen en er is ook heel wat materiaal dat je eens kan bekijken. Zo krijg je zeker en vast de hikingmicrobe te pakken.

We organiseren deze start to hike workshops op diverse plekken in Vlaanderen en Brussel.  De inhoud van alle workshops is dezelfde, enkel de locatie verschilt. Het heeft dus geen nut om deel te nemen aan meerdere workshops.

Programma

Van 19u-22u

Benodigd materiaal

Pen en papier

Overnachtingen

Je kan overnachten in de jeugdherberg na de workshop. Dit kan je zelf regelen bij de betreffende jeugdherberg.

Vervoer

De workshoplocatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: treinstation Brussel centraal op 500m.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is € 20,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie
  • Leslokaal
  • Drinkwater

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van / naar de startlocatie
  • Voeding / drank

Over de organisatoren / begeleiders

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met gezin, Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking Trekking en geeft diverse opleidingen en workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen. Als bestuurder bij KBF of als redacteur bij Op Weg, draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken.

Inschrijven

Deze activiteit is afgelopen.