Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

In juni nemen we jullie mee op een tweedaagse trekking door de ‘Grand Canyon van de romantiek’, klinkt al idyllisch, niet? We blijven in de schaduw van de Rijn maar kunnen genieten van mooie panorama’s, kastelen en wijngaarden. De benen worden getrakteerd op ern afwisseling van steile beklimmingen, smalle padjes en pittige  afdalingen.  Gemiddeld wandelen we ongeveer 20 km per dag en overnachten we op kampeerplaatsen langs ons parcours.

Doelpubliek

Deze tocht is gericht op de geoefende wandelaar met een degelijke conditie en enige ervaring met wandelen met volledige bepakking. Het terrein is technisch niet moeilijk, maar we rekenen wel op een 7 à 8-tal stapuren per dag.

Programma

Dag 1 Kaub – St Goarhausen (22km)

Deze etappe, ook wel de “Koningsetappe van de Rheinsteig genoemd, heeft heel wat moois in petto. Je wandelt veel op en neer door bossen en open vlaktes met onderweg mooie uitzichtpunten en rustplaatsen.

De beroemde rots ‘Loreley’ is het hoogtepunt van de dag. De rots steekt 193 meter boven de zeespiegel uit op de imposante berg van het Midden Rijndal. Op deze gevaarlijke plaats op de Rijn, waar de rivier slechts 113 m breed is, zijn in de loop der eeuwen talrijke schepen op elkaar gebotst en ten onder gegaan. De legende wil dat het allemaal de schuld was van de nimf Loreley die boven op de rots met haar gezang de schepen in de val lokte. We laten de mythe achter ons en worden verderop nog getrakteerd op een ‘Dreiburgenblick’, het uitzicht op de burchten Katz, Maus en Rheinfels.

Onze tenten zetten we op aan de oevers van de Rijn, verdiende rust na een mooie stapdag.

Die Burg Pfalzgrafenstein

Dag 2 St Goarhausen – KampfBornhofen (24km)

Smalle zigzaggende paadjes leiden ons richting de adelaars- en valkenburcht Maus en het plaatsje Wellmich. We vervolgen onze weg langs het fruitstadje Kestert, lopen langs het het mooie uitzichtpunt Hindenburghöhe en worden getrakteerd op enkele burchten en kastelen die ons pad kruisen.

Dag 2 eindigt in Kamp Bornhofen, waar we onze wagens terug oppikken en huiswaarts keren.

Overnachtingen

We zetten onze tentjes op  aan de oevers van de Rijn in St Goarhousen op  camping Loreleystadt. De camping biedt douchegelegenheid voor wie hiervan gebruik wil maken.

Vervoer

We laten onze wagen achter aan het station van Kamp-Bornhofen. Van hieruit nemen we de trein naar Kaub waar we onze 2-daagse aanvatten. Eindigen doen we  in Kamp-Bornhofen waar we onze wagens terug oppikken en huiswaarts keren.

Benodigd materiaal

Voor deze tocht heb je het gebruikelijke materiaal nodig voor een 2-daagse staptocht. Dus zeker een tentje of tarp, matje, slaapzak (comfort tussen 0° en 5°C), trekkingkledij (goede regenjas, sneldrogende broek of regenbroek en schoenen met een goed profiel), rugzak die kan afgesteld worden, drinken en eten voor zaterdagochtend t/m zondagnamiddag. Water is beschikbaar op de camping. Er zal aan de deelnemers een link naar een spreadsheet worden bezorgd waar ze afspraken kunnen maken om te carpoolen en materiaal (bv tent of kookgerief) te delen. Vaak kan ook iets geleend worden van de begeleiders. Check gerust vooraleer tot de aankoop van materiaal over te gaan. We zullen ook enkele verhuuradressen bezorgen.

Over de begeleiders

Delfien Walraed voelt zich opperbest als ze in de natuur kan vertoeven en trekt er dan ook regelmatig op uit zowel dichtbij als verderaf. Naast het organiseren van enkele trips voor vrienden en het deelnemen aan verschillende tochten en stages van HA, neemt ze zelf ook met plezier nu en dan eens een enthousiaste HA wandelgroep een weekend op sleeptouw.

Lynn Debrabandere trekt er graag op uit binnen en buiten Europa. Trekking, sneeuwschoentochten en een occasionele klimtocht. Discrimineert niet tussen bergen en vulkanen. Is sinds een aantal jaar HA-fan en kijkt ernaar uit om zelf ook een aantal tochten te begeleiden en haar liefde voor de natuur te delen.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is €32 euro. Hierin zit de begeleiding, organisatie, overnachting en treinrit inbegrepen. Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 5 euro extra bij de deelnameprijs.

Inschrijvingen

Er worden maximum 12 deelnemers toegelaten. Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot 3 mei 2019. Binnen de week na de afsluitdatum word je door de tochtbegeleider gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.