De Kleine Nete staat bekend als de meest zuivere waterloop van Vlaanderen met een erg gevarieerd visbestand. Grote kans dat je op deze packraftdag ook vissen zult spotten. We nemen je mee op dit mooi riviertje door de bossen en langsheen weilanden van de Kempen en met het nodige spel en plezier onderweg, een perfecte dagtocht om kennis te maken met het packraften.

Concept en doelpubliek

Voorafgaande ervaring met packraften is niet vereist. Deze tocht is geschikt voor iedereen die wil kennismaken met het packraften, maar ook voor mensen die reeds packraftervaring hebben. Deze dagtocht bevat ook 10 wandelkilometers.

Programma

We spreken af aan het station van Herentals op zaterdag 19 juni om 09u15. Vervolgens nemen we het openbaar vervoer naar Retie waar we vanaf de bushalte naar de instap van de Kleine Nete wandelen. We packraften de rivier af tot de watermolen van Grobbendonk over een afstand van 25km waarbij we zorgen voor spel en plezier op het water. Eenmaal in Grobbendonk pakken we onze packrafts op de rug en wandelen we weer terug naar het station van Herentals, waar we ten laatste om 17u00 toekomen.

Benodigd materiaal

Voorzie een rugzak waarmee je het nodige packraftmateriaal kunt dragen tijdens het wandelen. Je trekkingrugzak is hier het meest geschikt voor. Bij uitblijven van tropische temperaturen neem je verder ook regenkledij mee, net als wat reservekledij in het geval je uitzonderlijk toch doornat zou worden onderweg. Kies het schoeisel waar je je het meest comfortabel mee voelt. Een lichte wandelschoen of trailrunners zijn het meest ideaal. Mensen met eigen packraftmateriaal vergeten ook hun reddingsvest niet mee te nemen.

Anderen kunnen aangeven om het nodige packraftmateriaal te huren, welke dan aan het begin van de tocht aan je zal overhandigd worden. Het ter beschikking gestelde packraftmateriaal omvat:

  • Alpaca classic packraft met wildwater spraydeck en opblaaszak

  • 4-delige peddel

  • Reddingsvest

  • 80L drybag om je rugzak en spullen droog te houden op de packraft

Vervoer

Het station van Herentals is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Bekijk de website van NMBS voor je beste verbinding. Er is ruime gratis parking aan het station voor wie met de wagen komt.

Over de organisatoren / begeleiders

Joery Truyen

Joery is een ervaren wildernisreiziger te voet, met packraft of al bikepackend met een uitgebreide passie voor landschapsfotografie.

Veerle Maes

Veerle Maes is een ervaren packrafters die reeds vele packrafttochten begeleidde voor Hiking Advisor. Ook winters Scandinavië is een uitverkoren hikingterrein.