Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De laatste module van de cursus ZBW. We gaan op stap om de vergaarde kennis uit module 1 en 2 in praktijk om te zetten, gespekt met nog een hele resem bijkomende informatie. We gaan hiervoor naar de Queyras (spreek uit Kèra) is een klein dal in de Franse Hautes-Alpes (regio Provence-Alpes-Côte d’Azur). Het gehele dal vormt een regionaal natuurpark, het Parc Naturel Régional du Queyras. Pas op, het wordt een pittige tocht. Best goed oefenen met een rugzak. Er zit namelijk dit jaar een drieduizender in. (Le Pain de Sucre 3208m).

Data

ma 29/7 tot za 3/8

afreis zo 28/7 met overnachting op camping Caravaneige te Abries (Fr).

einde op za 3/8

terugreis op zo 4/8

stapdagen : 6

Doelpubliek

maximaal 8 deelnemers

ervaren wandelaar van meerdaagse tochten, met bivakervaring. Als je nog geen bivakervaring hebt, kan je best eerst een ervaringstocht doen. Je bent op zoek naar een door het KBF ondersteunde opleiding als zelfstandig bergwandelaar.

Programma

dag 0 – zo – reis naar Abries – verblijf op camping Caravaneige (1583m)

dag 1 – ma – tocht naar Lac Baricle (2415m)

dag 2 – di –  tocht naar Col Agnel (2744m)

dag 3 – woe-  tocht naar Chapel de Clausis (2399m)

dag 4 – do – tocht naar Fontgillarde met optie op camping (is niet inbegrepen in deelnameprijs) (1906m)

dag 5 – vr – tocht naar Source du Colombier (1900m)

dag 6 – za – terug naar camping in Abries

dag 7 – zo – terugreis

Overnachtingen

dag 0 en 6 op camping Caravaneige in tent

Verplicht voorbereidingsmoment

Verplicht traject module 1 en 2 gevolgd te hebben als je wenst in te schrijven voor module 3:

Module 1: weerkunde, marsplan, materialen : keuze uit 2 sessies: 17/2 of 3/3 (zondag) van 9u tot 18u. (kan door iedereen gevolgd worden)

Module 2: conditietest, staptechnieken, nacht oriëntatie, knopen touwtechnieken, weerkunde, voeding,  bivaktechnieken en praktische afspraken voor module 3 van vr 14/6 vanaf 19u tot zo 16/6 – 14u

Module 3: alles in de praktijk

Vervoer

Carpooling. De concrete afspraken zullen gemaakt worden tijdens module 2.

Benodigd materiaal

Wordt later via een technische fiche aangeleverd. In deze fiche staan de minimumwaarden waaraan de materialen moeten voldoen. Wacht dus even met kopen. Ook tijdens module 2 worden er vele tips gegeven en heb je nog de tijd om te kopen. Er zal ook een verhuurlijst worden bezorgd met al heel wat materialen. Elke deelnemer moet alvast de topo 3637OT Mont Viso kopen en meebrengen op voorbereidingsweekend.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is 240 euro. Hierin zit de begeleiding, organisatie, hulptouwen en planzeiger en 2 overnachtingen camping inbegrepen. Wie geen lid of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 10 euro extra bij de deelnameprijs. Uiterste inschrijvingsdatum is 1 april 2019. Van zodra ingeschreven zal je een voorschot worden gevraagd (per mail) die moet betaald worden binnen de twee weken. Voor het verplichte voorbereidingsweekend (module 2) vragen we 60 euro voor leden en 70 euro voor niet-leden HA. Hierin zitten alle kosten begrepen, waaronder ook eten en drinken en didactisch materiaal. Het voorbereidingsweekend gaat door in de Chaveehut op de bivakweide.

Module 1 is apart in te schrijven en kost €30.

Lidmaatschap van de Klim- en Bergsportfederatie

Lid zijn van de KBF is verplicht om deel te nemen aan deze stage, je club kies je bij inschrijving. Hiking Advisor is één van de mogelijke clubs. Op die manier ben je verzekerd voor al je bergtochten gedurende een volledig kalenderjaar (inclusief helikopterredding) en heb je ook tal van andere voordelen (korting op een overnachting in berghutten, buitensportzaken en reisboekhandels, en toegang tot diverse opleidingen en stages).

Inschrijvingen

Je kan voor elke module apart inschrijven.

Voor module 1 zijn er 15 plaatsen per sessie. Deze module kan in een ander jaar worden gevolgd.

Voor module 2 zijn er 8 plaatsen. Deze module moet gevolgd worden in hetzelfde jaar als module 3.

Voor module 3 zijn er 8 deelnemers toegelaten. Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier. Voor module 3 kan dit tot 1 april 2019. Annuleren kan kosteloos tot 1 mei 2019. Daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald met uitzondering van overnachtingskosten (indien ze volledig kunnen worden gerecupereerd). We raden aan om een annulatieverzekering te nemen! Lees op deze pagina onze algemene voorwaarden na.

Over de begeleider(s)

Philippe is Instructor Mountain Walking & Trekking en Wilderness First Responder. Hij is verbonden als sportkaderlid bij het KBF. Hij begeleidt al 10j de Stage Zelfstandig Bergwandelen en teert op heel wat ervaring. Hij geeft dit met veel passie en geen vraag is hem te veel.

 

 

Inschrijvingen

Voor het traject van module 1, 2 en 3 zijn er 10 deelnemers toegelaten. Wie enkel wilt deelnemen aan module 1, kan dit ook, maximaal 15 deelnemers per sessie worden toegelaten. Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier. Voor module 3 kan dit tot 1 april 2019. Annuleren kan kosteloos tot 1 mei 2019. Daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald met uitzondering van overnachtingskosten (indien ze volledig kunnen worden gerecupereerd). We raden aan om een annulatieverzekering te nemen! Lees op deze pagina onze algemene voorwaarden na.