Programma

Op dag 1 vertrekken we om 10u30 aan Jeugdhuis Tveldeke in Holsbeek. We gaan meteen richting de Kesselberg, een Diestiaanse heuvel. Nadat iedereen zich blind gestaard heeft om het Atomium te spotten vanaf het uitkijkpunt, gaan we verder langs het Sint-Geertruibos en de Meesberg richting het Chartreuzenbos. Hierna verlaten we het bos en genieten we van de prachtige velden in Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode tot we bij de Gempemolen aankomen waar we hopelijk op het terras kunnen genieten van de zon. Van hieruit is het nog maar een kwartier wandelen tot de bivakzones van het Troostembergbos waar we onze tenten zullen opslaan.


Op dag 2 vertrekken we ‘s ochtends rond 8u30, zodat we tijd hebben om te genieten van onze tocht en iedereen op tijd huiswaarts kan gaan. Na enkele kilometers komen we reeds aan het Kasteel van Horst, de waterburcht die in de strips een thuis biedt aan Johan de Rode Ridder. We wandelen verder door het Kasteeldomein en komen zo aan de Beninksberg, van waar we een prachtig zicht hebben over de Wingevallei. Vanaf hier dalen we af naar de Hagelandse vallei en komen we langs het natte gebied van het Dunbergbroek en het Kloosterbroek. Onze tocht eindigt aan de Sportschuur in Holsbeek-Dorp, waar we samen nog iets kunnen drinken om daarna de bus terug te nemen naar ons vertrekpunt. We zijn ten laatste om 17u30 terug aan het vertrekpunt..

Benodigd materiaal

Voorzie een basisuitrusting voor overnachting en het bereiden van je eigen eten. Voldoende water voor onderweg is belangrijk. We kunnen bijvullen in de etablissementen die we tegenkomen, maar beschikken niet over drinkbaar water op de overnachtingsplek. Eind september beginnen de temperaturen reeds af te koelen, voorzie dus zeker een voldoende warme slaapzak. Voorafgaand aan de tocht wordt ook de mogelijkheid gegeven aan deelnemers om te kijken of ze materialen kunnen/willen delen zoals tent, gasbrander, … Indien je vragen hebt over materiaal of je bent nog naar iets op zoek, kan je ons altijd contacteren.

Overnachtingen

We overnachten in het Troostembergbos waar twee bivakzones aanwezig zijn. De bivakzones zijn uitgerust met een ecotoilet, vuurplek en een waterpomp. Deze laatste biedt echter alleen niet-drinkbaar water. Voorzie dus zeker voldoende volume om water op te slaan, aangezien we bij zullen moeten vullen aan de etablissementen (Gempemolen en Wagenhuys aan Kasteel van Horst) waar we langskomen.
 

Vervoer

Er wordt een carpoollijst voorzien. De locatie is ook gemakkelijk bereikbaar vanaf het station van Leuven. Hiervoor kan je best de bus nemen: lijn 2 richting de Hulsberg. Je stapt af aan de eindhalte, van waar je slechts 5 minuten moet wandelen om tot aan het vertrekpunt te komen.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is € 35,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie
  • Overnachting Troostembergbos (bivakzone)

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van/naar de startlocatie

  • Aankoop of huur van eigen materiaal

  • Eigen voeding/drank

  • Persoonlijke uitgaven ter plekke

Voorzie daarnaast nog een reisbudget van € 10,00. Dit wordt gebruikt voor uitgaven tijdens de activiteit:

  • Busrit terug naar het vertrekpunt

Over de organisatoren / begeleiders

Jan Dijkmans

Al van kindsaf ben ik gepassioneerd door bergen en natuur. Wat begon als dagtochten met mijn ouders evolueerde al snel naar meerdaagse tochten op verschillende continenten, rotsklimmen, alpinisme, tourskiën, mountainbiken, … Mijn enthousiasme deel ik nu graag door jullie op sleeptouw te nemen in prachtige stukjes natuur.

Kwinten Van Dessel

Als beoefend uitstippelaar van dagtochten ontdekte Kwinten zijn passie voor meerdaagse trektochten door de opleiding tot zelfstandig bergwandelaar. Sindsdien breidde hij zijn wandelgebied uit van onder andere het Hageland en de Ardennen naar de UK en de Alpen.
Naast het ontdekken van meer noordelijke bestemmingen zoals Noorwegen en IJsland verkent Kwinten ook graag verder eigen streek en land. Het plezier dat hij vindt in die tochten deelt hij graag met anderen.

Inschrijven

Deze activiteit is afgelopen.