Elk jaar in april voltrekt zich een natuurwonder in de venige beekdalen van de Holzwarche, Olef en Krockesbach. In de smalle valleien toveren duizenden wilde narcissen wekenlang een gele gloed over de venen en de extensief gebruikte beekflanken. De natuur kreeg hier alle kansen en er ontwikkelde zich een heel specifieke en rijke flora en fauna, allerhande biotopen variërend tussen droog en heel nat.

Zowel in het voorjaar als in de zomer is het hier mooi vertoeven. Vochtige beekvalleien wisselen af met dennenbos, dorpjes en landbouw. Dit zuidelijke stuk van de Hoge Venen in het uiterste oosten van België is voor velen nog onbekend terrein. We verkennen de oostelijke rand van het militair domein van Elsenborn en de buurt van Rocherath-Krinkelt, het hoogst gelegen dorp in ons land. De route steekt de Duitse grens over en zo belanden we in de Eifel.

In april is de lente nog jong op deze hoogte en de nachten zijn er koud. Slapen doen we op een bivakweide van een boer, zonder voorzieningen.

Deze tocht is geschikt voor licht gevorderden met wandel -en bivak-ervaring. De insteek van het weekend is natuurbeleving, we dompelen helemaal onder in het landschap. Daarom stoppen we regelmatig om te genieten en bij te tanken. We wandelen 2x24 km met 2x250hm.

Over de organisatoren / begeleiders

Els Bex

Sinds m’n jeugd ben ik gefascineerd door landschappen en de natuur en ik probeer de microbe door te geven aan mijn 2 dochters.
Vooral in de Benelux maar ook in de bergen kun je ons vinden. Het brengt me tot rust, in harmonie en verbondenheid met de omgeving en geeft me de energie om mijn veeleisende job als arts te kunnen doen.
Graag neem ik mensen mee op tocht om samen te genieten en te ontdekken.