Zin om op adem te komen en een bosbad te nemen? Ver van het massatoerisme ligt het woud van Anlier. Het bestaat uit een mozaïek van bossen, landbouw, beekvalleien, vijvers en kleine dorpjes. Het is het leefgebied van herten, reeën, everzwijnen, wilde kat en het broedgebied van de zeldzame zwarte ooievaar.

Het Woud van Anlier is een van de grootste bosmassieven van de Belgische Ardennen. Het bos is 7000 hectare groot en ligt in het zuidoostelijke deel van de Belgische provincie Luxemburg tussen de Ardennen en de Gaume op de grens van de gemeenten Habay, Léglise, Fauvillers en Martelange. De vele vijvers zijn levende overblijfselen van de ijzersmederijen die hier in de 17e eeuw floreerden.

Het jachtseizoen is nog niet begonnen dus kunnen we ongestoord genieten van de naderende herfst. Slapen doen we op een camping in Fauvillers.

Deze tocht is bedoeld en geschikt voor beginners. We wandelen ongeveer 2x 20km met 2x 350hm en bouwen voldoende rustmomenten in. De focus van deze bivaktocht ligt op natuurbeleving.

Over de organisatoren / begeleiders

Els Bex

Sinds m’n jeugd ben ik gefascineerd door landschappen en de natuur en ik probeer de microbe door te geven aan mijn 2 dochters.
Vooral in de Benelux maar ook in de bergen kun je ons vinden. Het brengt me tot rust, in harmonie en verbondenheid met de omgeving en geeft me de energie om mijn veeleisende job als arts te kunnen doen.
Graag neem ik mensen mee op tocht om samen te genieten en te ontdekken.