Techniciteit wandelpad
1
Fysieke paraatheid
2
Bivak uitdaging
2

Programma

Het eerste Nationaal Park in België is gelegen in de provincie Limburg en is een natuurpark van meer dan 12000ha groot. Genoeg speelruimte voor de beginnende hiker! Het Nationaal Park Hoge Kempen wordt beheerd en beschermd, er leven vele bijzondere dieren maar is ook ter beschikbaar van de mens met het nodige respect voor de natuur. Wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden, het is allemaal mogelijk in dit prachtig decor van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hier vinden we meer dan 400km aan wandelpad.

We komen samen om 9u op de parking van het Thorpark Cental in Waterschei. De voormalige mijn van Waterschei is sinds 2018 onderdeel van het Nationaal Park. Beginnend met de nodige uitleg toon ik jullie wat ik allemaal meeneem in mijn rugzak en waarom. Daarna krijgen jullie nog de tijd om eventuele zaken in de wagen achter te laten of extra in de rugzak te steken, om vervolgens onze tocht te starten richting de bivakzone Itter. Het is een traject van ongeveer 21km doorheen een prachtig decor.

’s Avonds zetten we onze tenten op bij bivakzone “Itter”. Deze bivakzone is gelegen in de Duinengordel, het noordoosten van Limburg.  Het is een gebied van zanderige bossen, heide en vennen. We koken ons eigen potje en genieten nog na van de prachtige wandeling. Er zal nog tekst en uitleg gegeven worden over materiaal, kaart,… en ervaringen kunnen uitgewisseld worden.

De volgende ochtend zetten we terug onze benenwagen in gang om onze tocht verder te zetten terug richting Waterschei. Vandaag stappen we 22km in het gezelschap van de prachtige natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen. Tot slot eindigen we op het terras in het Thorpark.

Benodigd materiaal

Voorzie de basisuitrusting voor een overnachting in de tent en het bereiden van je eigen maaltijden. Er is geen drinkbaar water op de bivakplaats maar we kunnen wel bijvullen onderweg in de etablissementen. Voldoende water is belangrijk!

We zijn eind oktober, het koelt al flink af ’s nachts dus voorzie je erop. Een warme slaapzak is aanbevolen. Een materiaallijst met uitleg wordt nog gedeeld met jullie zodat er ook kan gezien worden om eventueel materiaal te delen zoals een gasbrander, tent,… Als je vragen hebt, zeker stellen!

Overnachtingen

We zetten onze tentjes op bij bivakzone "Itter".

Vervoer

Een carpoollijst wordt gedeeld om eventueel samen rijden mogelijk te maken. Het Thorpark kan je ook bereiken via het openbaar vervoer. Vanuit station Genk geraak je er gemakkelijk met de bus lijn G1, halte mijn Waterschei.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is € 30,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

  • Vervoer naar en van de startlocatie
  • Eten & drinken onderweg
  • Aankoop of huur van bivakmateriaal
  • Persoonlijke uitgaven terplekke

Inschrijving en annulatie

Er worden maximum 14 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 9 september.

Binnen de week na de afsluitdatum word je door de organisator(en) gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

Over de organisatoren / begeleiders

Katrien De Voegt

Op mijn 6 jaar in de scouts gegaan en daar zijn de eerste stenen gelegd voor mijn passie voor het wandelen. Daarna verder gegroeid richting de bergen. Alpinisme, rotsklimmen, trektochten,... dingen waarin ik me kan in uitleven. En heel graag wil ik dit delen met mensen met dezelfde passie of die hun eerste steen willen leggen voor het outdoorleven.

Rudi Holans

Rudi werd goed 10 jaar geleden gebeten door de wandelmicrobe en kan ondertussen al op heelwat bergwandelervaring bogen. Hij was ondermeer op pad over ’s lands GR- en andere leuke paadjes, maar verkende ook al vele berggebieden in de Alpenlanden, Pyreneën, Corsika en Noorwegen. In 2017 volgde hij de bergwandelstage type bivak in de Beaufortain. Rudi zette mee zijn schouders onder de realisatie van de Hoge Ardennenroute.

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk voor deze activiteit.