Tijdens deze bivaktocht nemen we jou mee op de Müllerthal Trail, een Luxemburgs lange afstandspad van 112 kilometer, het 21ste eeuwse paradepaardje van het Luxemburgse wandeltoerisme. Het pad loopt door de meest schilderachtige streek van het Groot-Hertogdom, het gebied ten zuiden en westen van de Sûre ter hoogte van de stad Echternach, ook wel bekend als Luxemburgs Klein-Zwitserland. We verkennen de zogenaamde tweede hoofdlus; het meest spectaculaire en boeiende deel van de trail.

Concept en doelpubliek

Gezien het groot aantal hoogtemeters en het uitdagende parcours is deze tocht gericht op de ervaren hiker met enige bivakervaring.

Programma

Dag 1 Echternach Consdorf 22km (800m stijgen, 700m dalen)

De eerste dag leidt ons van ons startpunt Echternach naar Consdorf. De route is stevig met enkele kuitenbijters onderweg. Als beloning wachten ons echter talrijke prachtige rotsformaties en adembenemende uitzichten.

Overnachten doen we op de mooie Camping La Pinède in Consdorf

Dag 2 Consdorf- Echternach 15km (600m stijgen, 700m dalen)

Dag 2 vervolgen we onze weg vanuit Consdorf. Opnieuw krijgen we een pittige tocht voorgeschoteld. Echter, de beloning onderweg is navenant, met enkele avontuurlijke passages langs smalle kloven en opnieuw prachtige panorama’s over het Luxemburgse landschap. Na een ruime 15km wandelen komt Echternach opnieuw in zicht waarna we voldaan huiswaart kunnen keren.

Benodigd materiaal

Voor deze tocht heb je het gebruikelijke materiaal nodig voor een 2-daagse staptocht. Dus zeker een tentje of tarp, matje, slaapzak (comfort tussen 0° en 5°C), trekkingskledij (goede regenjas, sneldrogende broek of regenbroek en schoenen met een goed profiel), rugzak die kan afgesteld worden, drinken en eten voor zaterdagochtend t/m zondagnamiddag. Water is beschikbaar op de camping. Er zal aan de deelnemers een link naar een spreadsheet worden bezorgd waar ze afspraken kunnen maken om te carpoolen en materiaal (bv tent of kookgerief) te delen. Vaak kan ook iets geleend worden van de begeleiders. Check gerust vooraleer tot de aankoop van materiaal over te gaan. We zullen ook enkele verhuuradressen bezorgen.

Overnachtingen

Overnachten doen we op de mooie Camping La Pinède in Consdorf.

Vervoer

De tocht start zaterdagochtend in Echternach. Wie met de auto wenst te komen, raden we ten sterkste aan om te carpoolen. Auto’s kunnen achtergelaten worden op een veilige parkeerplaats in Echternach. Wie met het openbaar vervoer wenst te komen neemt de trein tot Luxemburg stad neemt op het station de buslijn 110/111 naar Echternach.

Aangezien de huidige C-19 situatie, wordt er gevraagd iedereen op eigen initiatief tot op de bestemming te geraken. Er is een online carpool document om aan te geven hoe je dit doet en om je contactgegevens te delen.

Extra voorzorgsmaatregelen Covid-19

  • Ben je ziek of vertoon je ziekteverschijnselen? Blijf thuis en meldt het aan de begeleider van je activiteit.
  • Voorzie een mondmasker + de nodige reinigende handgel (alcoholgehalte minimum 70%, 3x daags te gebruiken) voor de duur van de activiteit
  • Tracht waar mogelijk op een veilige afstand van elkaar te blijven (social distancing van 1,5m). Is dit moeilijk, draag dan je mondmasker.
  • Hiking Advisor is normaliter fan van carpoolen. Gezien de omstandigheden gaan we er vanuit dat ieder ter plekke geraakt op eigen initiatief, rekening houdende met de (lokale) corona-maatregelen.
  • In geval van bivak raden we aan om alleen te slapen en voor je eigen materiaal te zorgen. Bij vragen hierover contacteer je tochtbegeleider.
  • In geval van opleidingen of stages: Educatieve momenten worden maximaal cf. de social distancing georganiseerd. Indien dit niet kan, gebruikt iedereen zijn mondmasker.
  • Geef duidelijk aan indien je je niet comfortabel voelt bij een bepaalde situatie. De begeleider kan er dan rekening mee houden en het gedrag van de groep bijsturen waar nodig.

Over de organisatoren / begeleiders

Delfien Walraed

Delfien Walraed voelt zich opperbest als ze in de natuur kan vertoeven en trekt er dan ook regelmatig op uit zowel dichtbij als verder weg. Naast het organiseren van enkele trips voor vrienden en het deelnemen aan verschillende tochten en stages van HA, neemt ze zelf ook met plezier nu en dan eens een enthousiaste HA wandelgroep een weekend op sleeptouw.

Sam Janssens

Ik ben een enthousiaste buitensporter maar toch ook met rustige momenten en kan van een mooie wandeling of buitenavontuur eindeloos genieten. Een van mijn passies buiten sport, is de bergen verkennen, voornamelijk al wandelend met de rugzak maar ik heb ook al geproefd van het hooggebergte, de klimsport, packraft.. Neem mensen graag op sleeptouw om zo een van mijn passie te delen.