Naar jaarlijkse traditie organiseren we een weekend waar beginnende en meer ervaren hikers elkaar kunnen ontmoeten. Wegens de goede feedback behouden we het concept en de bivaklocatie van vorig jaar: de combinatie van een 2-daagse hike met overnachting op een toffe bivakzone.

Je doet dat in je eentje of in groepjes. Onderweg kan je kennismaken met andere hikers en ervaringen delen.

Als je op de bivakzone met sanitaire voorzieningen aankomt kan je rekenen op een gezellig houtvuur, een warme maaltijd en gezellige bar. Beginnende hikers hebben de kans om wat leerrijke tips en tricks op te doen van enkele ervaren hikers. Dat allemaal op een laagdrempelige manier. En als het goed zit heb je waarschijnlijk op het einde van het weekend alvast een volgende trip voor ogen.

Omwille van het verschillende profiel in hikers zullen er meerdere routes per dag mogelijk zijn. Voor beginnende hikers is er op voorhand een informatief webinar, opgebouwd als een Q&A waar je al je vragen kan stellen ter voorbereiding op deze activiteit.

Over de organisatoren / begeleiders

Jan Dijkmans

Al van kindsaf ben ik gepassioneerd door bergen en natuur. Wat begon als dagtochten met mijn ouders evolueerde al snel naar meerdaagse tochten op verschillende continenten, rotsklimmen, alpinisme, tourskiën, mountainbiken, … Mijn enthousiasme deel ik nu graag door jullie op sleeptouw te nemen in prachtige stukjes natuur.

Kwinten Van Dessel

Als beoefend uitstippelaar van dagtochten ontdekte Kwinten zijn passie voor meerdaagse trektochten door de opleiding tot zelfstandig bergwandelaar. Sindsdien breidde hij zijn wandelgebied uit van onder andere het Hageland en de Ardennen naar de UK en de Alpen.
Naast het ontdekken van meer noordelijke bestemmingen zoals Noorwegen en IJsland verkent Kwinten ook graag verder eigen streek en land. Het plezier dat hij vindt in die tochten deelt hij graag met anderen.