Naar jaarlijkse traditie organiseren we een weekend waar beginnende en meer ervaren hikers elkaar kunnen ontmoeten. We steken het Lenteontmoetingsweekend in een nieuw kleedje: door te hiken op een stuk van de HA-trail, gecombineerd met andere paden, wandel je in 2 dagen heen en weer naar een toffe bivakzone. Je doet dat in je eentje of in groepjes. Onderweg en op de bivakzone kan je kennismaken met andere hikers en ervaringen delen.

Als je op de bivakzone met sanitaire voorzieningen aankomt kan je rekenen op een gezellig houtvuur, een warme maaltijd en gezellige bar. Beginnende hikers hebben de kans om wat leerrijke tips en tricks op te doen van enkele ervaren hikers. Dat allemaal op een laagdrempelige manier. En als het goed zit heb je waarschijnlijk op het einde van het weekend alvast een volgende trip voor ogen.

Omwille van het verschillende profiel in hikers zullen er meerdere routes per dag mogelijk zijn. Daardoor is het ook voor fastpackers mogelijk om deel te nemen en een gepaste uitdaging te kiezen.

Voor beginnende hikers is er op voorhand een informatief webinar, opgebouwd als een Q&A-sessie waarin je al je vragen kan stellen ter voorbereiding op deze activiteit.

Techniciteit wandelpad
2
Fysieke paraatheid
1
Bivak uitdaging
1

Over de organisatoren / begeleiders

Jan Dijkmans

Al van kindsaf ben ik gepassioneerd door bergen en natuur. Wat begon als dagtochten met mijn ouders evolueerde al snel naar meerdaagse tochten op verschillende continenten, rotsklimmen, alpinisme, tourskiën, mountainbiken, … Mijn enthousiasme deel ik nu graag door jullie op sleeptouw te nemen in prachtige stukjes natuur.

Kevin Grieten

Kevin Grieten is een natuurmens pur sang. Hij is een fervent hiker en trekt al jaren de wereld rond, zowel verder als dichter bij huis. Zijn professionele context is er eentje van landschapsbeheer en met die achtergrond kan hij heel boeiend vertellen over hoe een landschap evolueert doorheen de tijd. Hij is dan ook altijd in voor leuk reisverhaal of een natuur- en landschapsweetje.

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met gezin, Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking Trekking en geeft diverse opleidingen en workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen. Als bestuurder bij Great By Nature , Hiking Advisor en KBF, of als redacteur bij Op Weg, draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken.