Laden Evenementen
Dit event is voorbij.
Het Escapardenne Lee Trail is een stevige wandelroute van 53 km in het Groot-Hertogdom Luxemburg, die we in twee etappes gaan wandelen. De tocht loopt door een prachtig stukje Luxemburgse Ardennen, met diep ingesneden rivier- en beekdalen, heel wat uitzichtpunten en snel op elkaar volgende landschapsveranderingen.Deze korte maar uitdagende langeafstandswandeling is zondermeer één van de allerbeste nieuwe routes die in de Benelux de voorbije jaren werden ontwikkeld.

Doelpubliek

Deze trail is een stevige wandeltocht met een aanzienlijk aantal hoogtemeters (2000m), we richten ons op geoefende wandelaars met een goede conditie.

Programma

Zaterdag 6 april  Ettelbruck – GoebelsMuhle (31km)

Onze tocht start aan het station van Ettelbruck voor een etappe van 31 km waarin we meer dan 1000m hoogteverschil zullen overbruggen. De Surevalei wordt de rode draad in onze wandeldag met onder meer knappe uitzichtspunten over de Suremeander, de burcht van Bourscheid (één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Luxemburg) en een klim naar één van de hoogste punten van Luxemburg (Schlindermanderscheid). Moe maar voldaan zetten we onze tenten op aan de idyllische Camping Du Nord in GoebelsMuhle, waar de Sure en de Wiltz samenvloeien.

Zondag 7 april Goebelsmuhle – Kautenbach (22km)

Ook op deze tweede wandeldag staat er een flinke portie hoogteverschillen op de planning. De trail leidt ons langs één van de wildste delen van het Groothertogdom Luxemburg. Het mooie pad loopt langs kleine, rotsige beekvalleien en over hellingen met vergezichten afgewisseld door wild bebost landschap, zonder enig spoor van menselijke aanwezigheid in zicht. Ondermeer de mooie beekvallei van de Schlënnerbaach en de scherpe richel, de Molberlee liggen op onze route. Het einde van de trail brengt ons naar het laatste panoramisch uitzichtpunt,de Hockslee, met een schitterende view op onze eindhalte Kautenbach. De laatste afdaling wordt ingezet, waarna er op één van de terrasjes in Kautenbach geklonken kan worden op onze stevige tweedaagse.

Overnachting

We overnachten op de Camping Du Nord in Goebelsmuhle.

Vervoer

De wandeling start aan het station van Kautenbach. Kautenbach station kan met het openbaar vervoer bereikt worden, of er kan gecarpoold worden. De wagens kunnen gratis achtergelaten worden op de parking van het station.

Benodigd materiaal

Voor deze tocht heb je het gebruikelijke materiaal nodig voor een 2-daagse staptocht. Dus zeker een tentje of tarp, matje, slaapzak (comfort tussen 0° en 5°C), trekkingkledij (goede regenjas, sneldrogende broek of regenbroek en schoenen met een goed profiel), rugzak die kan afgesteld worden, drinken en eten voor zaterdagochtend t/m zondagnamiddag. Water is beschikbaar op de camping. Er zal aan de deelnemers een link naar een spreadsheet worden bezorgd waar ze afspraken kunnen maken om te carpoolen en materiaal (bv tent of kookgerief) te delen. Vaak kan ook iets geleend worden van de begeleiders. Check gerust vooraleer tot de aankoop van materiaal over te gaan. We zullen ook enkele verhuuradressen bezorgen.

Over de begeleiders

Delfien Walraed voelt zich opperbest als ze in de natuur kan vertoeven en trekt er dan ook regelmatig op uit zowel dichtbij als verderaf. Na het organiseren van enkele trips voor vrienden en het deelnemen aan verschillende tochten en stages van HA, kriebelt het om ook zelf eens een enthousiaste HA wandelgroep een weekend op sleeptouw te nemen.

Bjorn Desander zoekt graag desolate streken op en het liefst van al trekt hij erop uit in de winter. Steeds meer sneeuwschoentochten vullen zijn vrije reiskalander. Ondertussen is hij bestuurder bij Hiking advisor VZW en initiatiefnemer achter een aantal activiteiten op onze HA Kalender.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is 30 euro. Hierin zit de begeleiding, organisatie én overnachting op de camping inbegrepen. Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 5 euro extra bij de deelnameprijs.

Inschrijven

Er worden maximum 12 deelnemers toegelaten. Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot 23 februari 2019. Binnen de week na de afsluitdatum wordt je door de tochtbegeleiders gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.