Van zaterdagochtend 9 tot zondag 10 april trekken we naar de streek van Bohan waar we ons vanuit onze uitvalsbasis JClub De Knapzak verdiepen in allerhande oriëntatietechnieken. De doelgroep van dit weekend zijn (beginnende) hikers die zichzelf willen verdiepen in de wondere wereld van kaart en kompas.

Dit is een opleidingsweekend waarbij vooral ingezet wordt op het testen en verder ontwikkelen van je kaart en kompas-gebruik. Navigeren met de gps of het opstellen van een marsplan komen dus niet aan bod! Voorkennis hoef je niet te hebben, maar als je al wat ervaring hebt met kaartlezen, dan wordt hiermee rekening gehouden bij de verdeling van de groepen.

Het is een actief weekend waarbij we vrij veel inzetten op het praktijkleren. Desondanks zullen de wandelingen die we maken (aan de hand van kaart en kompas) niet lang zijn. Iedereen met een basisconditie kan vlot participeren.

Over de organisatoren / begeleiders

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met zijn gezin, een groep hikers van Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking and Trekking en geeft diverse opleidingen en -workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een 23-km lang stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen.
Als bestuurder bij Great By Nature vzw, Hiking Advisor vzw en de Klim- en bergsportfederatie draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken. Hij geeft wat inkijk in zijn avonturen via zijn blog. Yanick is redacteur voor Op Weg en publiceert af en toe ook in andere buitensportmagazines.