Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op deze tweedaagse overwinnen we samen 35km en 650 hoogtemeters met al ons materiaal om te kamperen en eten voor twee dagen in de rugzak. We trekken door weides en bossen, beklimmen Le Hérou, doorwaden de Ourthe twee keer en wandelen over kleine paadjes langs de beverdammen op Ruisseau de Chevral. Met plezier geven we de kaart door aan jullie en beslissen jullie hoe we tot op onze slaapplaats zullen geraken… Wie op de camping nog energie over heeft, zal zijn kaart en kompasvaardigheden mogen testen met een uitdagend oriëntatiespel! Slapen doen we op een camping onder een zeil.

Doelpubliek

Dit weekend is bedoeld voor kinderen van 10 tot 14 jaar die het gewoon zijn om een weekendje te gaan stappen met een rugzak van minstens 5kg. Ze zullen zelf (minimum) eigen water, picknick voor 1 dag, slaapzak en matje dragen. De zeilen waaronder we slapen en het avondeten, zullen verdeeld worden onder de kinderen en begeleiders die graag wat meer willen & kunnen dragen.

Programma

Zaterdag 12 september – Wibrin – camping Belle-Meuse in Nadrin

17km, +400hm, -450hm

In Wibrin laten we de auto achter. We wandelen richting de Ourthe waar we twee doorwadingen doen om een grote lus van de Ourthe af te snijden. Nadat we onze rugzak veilig en droog naar de overkant hebben gebracht, kunnen we zeker een duikje nemen in het water. Erna  beklimmen we Le Hérou, een rotsblok van 90m hoog waar we helemaal bovenop kunnen staan. Via een steile bekabelde afdaling wandelen we terug naar de Ourthe. We zetten de zeilen op en koken samen een heerlijke, eenvoudige maaltijd. Wie dan nog niet genoeg heeft van het wandelen, dagen we uit voor een oriëntatiespel.

Zondag 31 mei – Camping Belle-Meuse – Camping Au Bout du Monde (Engreux)

15km, +250hm, -330hm

Langs velden en bossen zakken we terug af naar de Ourthe. Bij mooi weer kunnen we ook vandaag zeker eens verfrissing zoeken in het water. Dan verlaten we de Ourthe en wandelen langs kleinere riviertjes door het bos. Om de rivier de Belle Meuse  over te steken, zullen we ons schoenen nog eens moeten uittrekken.  Langs de Ruisseau de Chevral bewonderen we de bouwwerken van bevers. We eindigen waar we gestart zijn, in Wibrin

Overnachtingen

We overnachten op zaterdagavond op een camping.

Vervoer

Gezien Wibrin heel moeilijk bereikbaar is met het openbaar vervoer, verkiezen we de auto. De begeleiders zullen vanuit Gent vertrekken en kunnen alle deelnemende kinderen meenemen. Afhankelijk van waar de ingeschreven kinderen zijn, kunnen er extra stops ingelast worden. We volgen het traject Gent-Brussel-Luik. Uiteraard mogen kinderen ook rechtstreeks naar Wibrin komen.

 Zaterdag 12/09:

Vertrek in Gent op zaterdag om 7u30, aankomst in Wibrin om 10u30.

zondag 13/09:

Vertrek in Wibrin rond 16u00, aankomst in Gent rond 18u00.

Benodigd materiaal

Iedereen zal een rugzak van 40L, een slaapzak van minstens 0°C comfort en een matje nodig hebben. De begeleiders kunnen voor tarps zorgen, maar deelnemers mogen ook voorstellen om hun eigen tarp mee te brengen. Een uitgebreide paklijst krijgen jullie bij inschrijving.

Over de begeleider(s)

Siegried en Jolien zijn twee super enthousiaste madammen die acht jaar samen als animator ervaring opdeden in het jeugdwerk. Ook ervaring in het bergwandelen ontbreekt er niet aan. Siegried Robben gaat al van kinds af aan naar de bergen en volgt op dit moment de opleiding Instructor Mountain Walking & Trekking bij de Klim- en Bergsportfederatie. Jolien Nachtergaele ontdekte de bergen iets later, maar volgde al snel de bergmonicursus bij Kazou en begeleidt nu bergvakanties voor Intersoc.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is 40 euro. Hierin zit de begeleiding, organisatie, camping en 1x ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen. Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 5 euro extra bij de deelnameprijs.

Inschrijvingen

Er worden maximum 8 deelnemers toegelaten. Momenteel zitten we aan 8 deelnemers, je kan je nog inschrijven voor de wachtlijst. Er zijn 8 deelnemers vanwege het vervoer. Mochten er mensen zijn die zelf in de buurt zijn en hun kinderen afzetten kan dit nog. Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier tot 28 juni. Daarna word je door de tochtbegeleider gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.