Hou je van avontuurlijke wandelingen, een rivierdoorsteek, hoogtemeters en kamperen? Op deze driedaagse in de Ardennen dragen we ons eigen materiaal om te kamperen en eten. We geven met plezier de kaart aan jullie waarbij jullie zelf de weg zoeken naar onze kampeerplaats. ‘s Avonds maken we samen eten bij het kampvuur.

Concept en doelpubliek

Dit weekend is bedoeld voor jongeren van 10 tot 14 jaar die het gewoon zijn om een weekendje te gaan stappen met een rugzak van minstens 5kg. Ze zullen zelf (minimum) eigen water, picknick voor 1 dag, slaapzak en matje dragen. De zeilen waaronder we slapen en het avondeten, zullen verdeeld worden onder de kinderen en begeleiders die graag wat meer dragen.

Programma

Zaterdag 22 mei: Sy - camping Rocher de la Vierge

12km, +240hm, -250hm

Onze tocht start om 11u00 aan het station van Sy. We klimmen meteen door het bos naar boven en genieten van het uitzicht over de Ourthe. Van daaruit volgen we kleine paadjes en schieten we ons recht door het bos, op kaart en kompas! Het tweede deel van de dag rekenen we op jullie alertheid voor wit-rode strepen want we volgen hier de GR57 tot bij de camping. We zetten samen de tenten op, koken een simpele maaltijd en genieten van een kampvuur.

Zondag 23 mei: camping Rocher de la Vierge - bivak bij Bois des Fossettes

16km, +525hm, -425hm

Vandaag een pittige wandeldag! De eerste 5km volgen we nog steeds de GR57, maar eens we Comblain-au-Pont gepasseerd zijn, halen we kaart en kompas weer boven! We volgen avontuurlijke paadjes onder en boven de rotsen van Les Tartines. We dalen af door weides en bossen om tot ons bivakplek te komen. Onze tent zetten we op in de weide van de boer. Deze keer geen luxe bril om je behoefte te doen, maar wel een mooi uitzicht vanop je ‘wc’.

Maandag 24 mei: bivak bij Bois des Fossettes - station van Aywailles

11km, +390hm, -470hm

Nu de kaartleeskunsten al goed getraind zijn, komen er helemaal geen GR strepen meer aan te pas. We zoeken zelf ons pad dat niet altijd gemakkelijk te vinden is. De gevarieerde route brengt ons langs ruïnes, afgronden en steengroeves en zakt uiteindelijk af naar het station van Aywailles waar de driedaagse ten einde loopt.

Benodigd materiaal

Iedereen zal een rugzak van 40L, een slaapzak van minstens 0°C comfort en een matje nodig hebben. De begeleiders kunnen voor tarps zorgen, maar deelnemers mogen ook voorstellen om hun eigen tarp mee te brengen. Een uitgebreide paklijst krijgen jullie bij inschrijving.

Overnachtingen

Zaterdag brengen we de nacht door op een camping met de nodige voorzieningen. Zondag zetten we onze tent op in de weide van een boer langs de route.

Vervoer

Het startpunt (Bomal) en eindpunt (Aywaille) liggen aan een station zodat we samen met de trein heen en terug kunnen gaan. Er kan aangesloten worden bij de groep in Gent, Brussel, Leuven en Luik. Uiteraard kan je ook rechtstreeks komen.

Over de organisatoren / begeleiders

Annelies Neyens

Annelies brengt haar vakanties al van kinds af aan door in de bergen. Dagtochten werden meerdaagse tochten, Europese en verder gelegen bestemmingen wisselen elkaar af. Fan van afgelegen gebieden en op dit moment in de ban van de ruige, desolate maar hartelijke landen in Centraal-Azië. Geniet van de bergen in alle seizoenen, ze ontdekte een aantal jaar geleden de mogelijkheden en uitdagingen van winterse trektochten.

Siegried Robben

Siegried ontdekte de bergen als kind en gaat al sinds haar achtste op meerdaagse tochten. Na de trektochten met het gezin, nam ze vrienden op sleeptouw in de bergen. Als sportieve berggeit houdt ze van pittige tochten, het liefst met de tent. Ze verkende vooral Oost- en Zuid-Europa. Als ze tijd vindt, post ze wel eens een verslag op haar blog bergverhalen.wordpress.com. In 2019 startte ze de opleiding Instructor Mountain Walking & Trekking.