Voor deze tocht trekken we naar het prachtige en unieke natuurpark Hautes Fagnes-Eifel.

Dit natuurgebied is een juweeltje en biedt eindeloos veranderende landschappen bestaande uit bossen, valleien en rivieren, weiden, bosjes, bergruggen en pittoreske dorpjes.

Het grootste deel van het natuurgebied ligt in België, toch vertrekken wij vanuit Duitsland. We verkennen een minder gekend deel van de Hoge Venen, maar daarom niet minder mooi. We laten de grote wegen zoveel mogelijk links liggen en genieten van een gebied dat nooit verveelt!

Techniciteit wandelpad
1
Fysieke paraatheid
3
Bivak uitdaging
2

Concept en doelpubliek

Tijdens deze 2-daagse bivaktocht wandelen we in totaal 40 km, het aantal hoogtemeters blijft beperkt.  Deze tocht is geschikt voor wandelaars die wandelervaring hebben met volledige bepakking. Technisch gezien is het geen moeilijke wandeling.

Programma

Zaterdag 18 juni 2022 Konzen - Bivakzone Soor 22 km

We spreken zaterdagvoormiddag om 9u30 af op ons vertrekpunt Parkplatz Imgenbroicher Venn in de gemeente Konzen net op de grens tussen België en Duitsland. 

We starten onze tocht in zuidelijke richting en komen even terecht op de Eifelsteig, waar we ons de eerste kilometers laten leiden door de grenspalen tussen België en Duitsland. Na een 6-tal kilometer komen we voor het eerst in veengebied terecht waar we gebruik maken van de typische knuppelpaadjes die zo herkenbaar zijn voor de Hoge Venen. Eens we het veen doorkruist hebben, volgen we een eerste riviertje tot we op de GR 573 terechtkomen. We volgen deze GR die mee stroomafwaarts kronkelt met de rivier de Helle. De Helle blijft onze compagnon de route doorheen het Hertogenwoud tot we aan onze bivakzone komen. 

Zondag 19 juni 2022 Bivakzone Soor - Konzen 18 km

We lopen opnieuw langs de Helle, maar nu even terug stroomopwaarts. We steken de Monstrauer Strasse over die dwars door de Hoge Venen loopt en we wandelen in de richting van het uiterst zuidelijke punt van het meer van Eupen of de Vesderstuwdam. We komen terecht op de GR15 en volgen die tot aan een volgend veengebied waar we langs passeren. Onze tocht sluiten we af dwars doorheen het Imgenbroicher Venn vooraleer we in een laatste rechte lijn terug wandelen naar onze auto’s. 

Benodigd materiaal

Na inschrijving krijg je een paklijst toegestuurd van de begeleider met richtlijnen voor het pakken van je rugzak.

Overnachtingen

We overnachten op de bivakzone van Soor. Deze bivakzone ligt in het uitgestrekte Hertogenwoud, aan de voet van het Hoge Venen plateau en precies op het punt waar het riviertje de Soor in de Helle vloeit.

Vervoer

Het vertrek- en eindpunt is moeilijk  bereikbaar met het openbaar vervoer. Carpool afspraken worden gemaakt na inschrijving.

Prijs, Inschrijven, Annuleren

De deelnameprijs is € 25,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van/naar de startlocatie

  • Aankoop of huur van eigen materiaal

  • Eigen voeding/drank

  • Persoonlijke uitgaven ter plekke

Er worden maximum 12 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 28 mei.

Binnen de week na de afsluitdatum word je door de organisator(en) gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

Over de organisatoren / begeleiders

Annelies Neyens

Annelies brengt haar vakanties al van kinds af aan door in de bergen. Dagtochten werden meerdaagse tochten, Europese en verder gelegen bestemmingen wisselen elkaar af. Fan van afgelegen gebieden en op dit moment in de ban van de ruige, desolate maar hartelijke landen in Centraal-Azië. Geniet van de bergen in alle seizoenen, ze ontdekte een aantal jaar geleden de mogelijkheden en uitdagingen van winterse trektochten.

Inschrijven