Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Heb je ervaring met wintertochten maar droom je er van om eens op de latten je volgende wintertocht te ondernemen dan willen we je met dit HA-café op weg zetten.   Heb je onvoldoende ervaring maar wil je toch eens komen luisteren dan ben je, wanneer er vrije plaatsen zijn, ook welkom.

Concept

Met dit HA-café willen we een ontmoetingsmoment organiseren zodat je de kans krijgt om gelijkgezinden te ontmoeten om eventueel samen plannen uit te werken voor het organiseren van een dergelijke tocht. Bij het inschrijven kan je alvast de al dan niet reeds concrete plannen of dromen kenbaar maken.

We duiden kort wat het toerlanglaufen inhoudt, tonen welk materiaal je nodig hebt en met welke risico’s je rekening moet houden. Verwacht evenwel geen gedetailleerde besprekingen. Veerle, Bjorn en Ivo willen voornamelijk hun ervaringen delen die ze hebben opgedaan tijdens voorgaande tochten.

Doelpubliek

We mikken in de eerste plaats op diegenen die reeds één of meerdere wintertochten achter de rug hebben maar nu eens graag een toerlanglauftocht willen maken en hiervoor mogelijk op zoek zijn naar tochtgenoten.
Heb je onvoldoende ervaring maar wil je toch eens komen luisteren dan ben je, wanneer er vrije plaatsen zijn, ook welkom.

Als referentie voor de doelgroep die we aan willen spreken: Bestemmingen voor ervaren winterhikers

Programma

Björn, Veerle en Ivo ondernemen al enkele jaren toerlanglauftochten in Scandinavië. Ze starten elk met een reflectie op hun eigen leercurve. Hoe ze met vallen en opstaan ervaring hebben opgedaan en tegelijk ook de gevaren en moeilijkheden onderweg aan de lijve hebben ondervonden. Ze willen hun ervaringen delen om een realistisch beeld te schetsen van wintertrekking in deze gebieden.

Ze laten zien welk basismateriaal je, naast ervaring, nodig hebt om een dergelijke tocht tot een goed einde te brengen.

Dit café biedt een forum aan, om aan de hand van de inschrijvingen, mensen bij elkaar te brengen. De rest van de avond kunnen we vrij met elkaar van gedachten wisselen.

Misschien komt het tot een match en worden na deze avond concrete plannen gemaakt voor 2020.

Plaats en tijdstip

27 november 2019 in zaal verkenner van het scoutshuis te Antwerpen van 19:30u tot 22.00u

Over de organisatoren

Bjorn, Ivo en Veerle hebben vanuit eigen ervaring hun weg gezocht om te gaan trekken in winterse omstandigheden in het hoge noorden. Hun ervaringen willen ze op dit HA café delen.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is 5 euro indien je lid bent van HA club (KBF). Alle anderen betalen 8 euro.

Inschrijvingen

Er worden maximum 30 deelnemers toegelaten. Vanaf 11 november word je door de organisatie gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal worden gevraagd om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.

Bij meer inschrijvingen dan plaatsen volgt er een loting. Mensen die al winterervaring hebben krijgen bij inschrijving voor 11 november een voorkeursbehandeling. Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier.

Inschrijven blijft mogelijk zolang er vrije plaatsen zijn.