Hiking Advisor’s missie is mensen op een verantwoorde manier zelfstandig op pad helpen. Daarom nemen we met veel plezier deel aan beurzen die het mogelijk maken om een breder publiek te informeren over hiking.

Normaliter kan je ons aantreffen op deze beurs met uitleg over Hiking via onze eigen clubstand, diverse workshops en lezingen over toffe bestemmingen. Echter is het onduidelijk of en hoe de Fiets- en Wandelbeurs georganiseerd zal worden.

Omwille van deze onduidelijkheid en mogelijke risico's voor onze vrijwilligers kiezen we ervoor om dit jaar niet deel te nemen aan de Fiets- en wandelbeurs. Als alternatief bieden we een hele reeks gratis webinars aan gedurende het voorjaar. Denk daarbij aan webinars over de keuze van bestemmingen dichtbij huis, het benodigd materiaal voor je tocht, het opstellen van een marsplan, hiken met kinderen, het drogen van voeding enz...

Je kan deze webinars ook steeds herbekijken op ons gloednieuwe youtubekanaal

Over de organisatoren / begeleiders

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met zijn gezin, een groep hikers van Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking and Trekking en geeft diverse opleidingen en -workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een 23-km lang stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen.
Als bestuurder bij Great By Nature vzw, Hiking Advisor vzw en de Klim- en bergsportfederatie draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken. Hij geeft wat inkijk in zijn avonturen via zijn blog. Yanick is redacteur voor Op Weg en publiceert af en toe ook in andere buitensportmagazines.