Smeer de kuiten maar in, want dit weekend gaan we trailrunnen en fastpacken van Aywaille naar Vielsalm. De nodige kilometers én hoogtemeters zullen gemaakt worden. Terwijl de bomen verkleuren zullen tal van mooie uitzichtpunten zorgen voor de voldoening na een stevige klim. Run! Enjoy!

Voor deze tocht mikken we op de iets meer ervaren trailrunner of mensen die al eerder een HA-trailrun activiteit gevolgd hebben. We mikken op een loopafstand van ongeveer 30-40km en hoogte van +1000m per dag. De (lichtgewicht) bivakuitrusting voor 1 nacht gaan mee op onze rug. Uiteraard doen we dit allemaal aan een rustig tempo en lassen we ook de nodige pauzes in. 's Avonds bivakkeren we, en koken we ons eigen potje.

 

Over de organisatoren / begeleiders

Hans Vanmechelen

Hans is al jaren actief als bergwandelaar, zowel in de zomer als in de winter. Volgde de cursus tot zelfstandig sneeuwschoenwandelaar. Maar vaak ging het niet snel genoeg of was er nog energie over op het einde van de dag. Om die reden begon hij dan ook met trailrunnen. Regelmatig neemt hij ook deel aan (internationale) trailwedstrijden.

Jonathan Billen

Jonathan is al jaren gepassioneerd door alles wat ‘outdoor’ in zijn naam draagt. Deze passie combineert hij met zowel bergwandelen als trailrunnen. Hij volgde cursussen rond zelfstandig bergwandelen, sneeuwschoenwandelen en hooggebergte. In 2020 behaalde hij ook het diploma tot Instructor Mountain Walking & Trekking (IMWT). Tijdens de zomerperiode begeleidt hij tochten in de Alpen, UK of Scandinavië, de rest van het jaar traint hij voor (ultra-)trailruns en focust hij zich in de Hiking Advisor kalender vooral op het trailrun-aanbod.