Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Al enkele jaren op rij organiseert Hiking Advisor het familieweekend. Een wandelweekend waarbij jong geweld met wat minder jong maar toch geweldige ouders of begeleiders op stap gaan. Steevast een succes want wat is er leuker dan samen op verkenning te gaan in de natuur, te spelen tot de zon ondergaat en samen te luisteren naar de vogels die ons wakker fluiten…!? Puur natuur, want we dragen alles zelf mee en koken ons eigen potje.

Voor de kids een unieke kans om samen met andere leeftijdsgenoten van wandelen een speelfeest te maken. Voor ouders/begeleiders een leuke gelegenheid om eens te proeven van het bivakkeren met kinderen, om ervaringen of vragen uit te wisselen met gelijkgestemden en om zelf te genieten van de rust en uitdaging die de buitenlucht ons te bieden heeft. Zowel voor ervaren als onervaren hikers met stoere kids!

Concept

In principe moet de tocht voor alle kinderen tussen 6 en 12 haalbaar zijn. Het spreekt voor zich dat een zesjarige nog niet de uithouding heeft van een twaalfjarige. We zorgen er echter voor dat het voor iedereen uitdagend genoeg is. Op de eerste dag wandelen we een 12-tal kilometer. Voor degenen die dan nog niet moe zijn, kunnen nog een duikje gaan nemen in de zwemvijver aan ons kampeerterrein. De tweede dag zal ook zo’n 12 wandelkilometers bedragen.

Doelpubliek

Voor deze tocht mikken we op kinderen tussen 6 en 12 jaar. De focus ligt op de kinderen en hun beleving met hun papa en/of mama, grootouder, familielid,… De tocht wordt begeleid door twee medewerkers van Hiking Advisor die instaan voor de organisatie en praktische regelingen.

Programma

Dag 1: +/- 12 km wandelen

We spreken zaterdagochtend rond 10u15 af aan het station van Geraardsbergen. Ideaal om de auto thuis te laten en van begin tot einde te genieten van het samen onderweg zijn!
Indien je toch liever de auto neemt kan je die achterlaten aan het station van Idegem, het eindpunt van onze tweedaagse. Daar kan je de trein opspringen richting Geraardsbergen, een treinritje van slechts 4 minuutjes (treinaansluiting om 09:17 in Idegem met aankomst om 09:23 in Geraardsbergen).

Na een korte kennismaking en enkele praktische afspraken vliegen we er meteen in! Een eerste uitdaging zal niet lang op zich laten wachten, we gaan namelijk over dé Muur van Geraardsbergen. Op aangeven van de kinderen bepalen we het tempo.
’s Middags nemen we de tijd om terug op krachten te komen bij een picknick die jullie zelf dienen mee te brengen.

Bij aankomst op de bivakplaats gooien we de rugzakken af, installeren we de tenten en bij mooi weer kunnen we nog een verfrissende duik nemen in de zwemvijver van De Gavers (inkomprijs inbegrepen)

’s Avonds smullen we onze buikjes weer rond en hopelijk kunnen we de dag gezellig afsluiten met een kampvuurtje.

 

Dag 2: +/- 12 km wandelen

Na een nachtje in de tent springen we weer uit de veren want vandaag staat er net als gisteren een wandeling vvan zo’n 12 km op het programma, dit keer langs de Dender en door het natuurgebied De Nuchten. We nemen afscheid aan het station van Schendelbeke. Wie wil kan nadien nog naar het provinciaal domein De Gavers.

Overnachtingen

Bivakkeren doen we op een bivakplaats aan het jeugdverblijf ’t Schipken op een daarvoor voorzien kampeerterrein. Sanitair en douches zijn aanwezig.

Vervoer

Eigen vervoer naar Geraardsbergen. U hebt zelf de keuze of u de auto zaterdagmorgen in Geraardsbergen parkeert en na de tocht nog een treinritje naar Geraardsbergen aangaat, of u parkeert de wagen aan het station van Schendelbeke en neemt op zaterdagochtend al de trein richting Geraardsbergen.

Over de begeleiders

Bjorn Desander, vader van twee, een zoon van 12 jaar en een dochter van 10. Na een pauze dankzij deze twee bengels nu terug volop actief in verschillende outdoordisciplines en blij dat hij dit ook met hen kan delen. Bjorn zoekt graag desolate streken op en het liefst van al trekt hij erop uit in de winter. Steeds meer sneeuwschoen- en pulkatochten vullen zijn vrije reiskalender. Met een materiaalvraag kan je hem altijd plezieren. In zijn jonge jaren adviseerde Bjorn in een outdoorzaak. Binnen Hiking Advisor bouwde hij al naam en faam als ‘vuurman’, inventief met materialen en een sfeerbouwer, want wat is er gezelliger dan een uitnodigend en verbindend kampvuurtje?

Marjolijn Smits, die Bjorn leerde kennen tijdens een packrafttocht van Hiking Advisor, vervoegt hem sinds 2,5 jaar op zijn tochten. Zelf deed ze al enkele verre reizen en trektochten, beklom enkele bergen en ging een half jaar solo op reis door Azië. Ze werkt als leerkracht en gaat ook in haar vrije tijd graag om met kleine en grotere bengels.

Benodigd materiaal

In deze paklijst geven we een indicatie van wat mee te brengen op deze tocht. Natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk en kan je zelf bepalen of je dingen weg laat of toevoegt. Denk wel aan het gewicht en volume van wat je mee neemt. Alles wat je meeneemt moet op eigen kracht gedragen worden. Soms is het beter om luxe even aan de kant te laten en is een minder zware rugzak al een luxe op zich. Kinderen onder 12 jaar mogen maximaal 10% van hun eigen lichaamsgewicht dragen.

Volwassenen:

 • Rugzak
 • Regenhoes voor je rugzak of waterdichte zakken (om je materiaal in te steken)
 • Tent, slaapmat, slaapzak
 • Wandel- en regenkledij
 • Zwemgerief
 • Reservekledij, fleece/warme trui, paar sokken,…
 • Wasgerief: zeep en sneldrogende handdoek, tandenborstel, tandpasta
 • Koplampje/zaklamp
 • Kookvuurtje, brandstof en aansteker
 • Kookpotje, bordje om uit te eten en lichtgewicht bestek
 • Drinkbus of waterzak (incl. ongeveer 1,5l water per persoon) en drinkbeker
 • Trekkersvoeding (lunch za, dinner za, ontbijt zo, lunch zo) en tussendoortjes
 • Zonnecrème en pet & zonnebril
 • Optioneel: lichtgewicht sandalen voor ’s avonds
 • EHBO kit
 • Voor de dames: spullen voor de persoonlijke hygiëne
 • Een kleine hoeveelheid WC-papier
 • Opgeladen GSM (geen elektriciteit onderweg)
 • Fototoestel
 • Plastiek zakje om afval in weg te steken
 • Optioneel: wandelstokken (vrij vlak terrein)

Deelnameprijs

De deelnameprijs bedraagt 12 euro per persoon voor HA-leden. Hierin zit de begeleiding, organisatie, overnachting en toegang tot de zwemvijver in De Gavers. Wie geen lid is of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 5 euro extra bij de deelnameprijs.

Inschrijvingen

Er worden maximum 15 deelnemers toegelaten. Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot 3 mei. Binnen een week na de afsluitdatum word je door de tochtbegeleider gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot één week voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.