De Belledonne-keten is een massief in de Franse Alpen, waarvan een deel dicht bij Grenoble ligt. Het massief bevindt zich voornamelijk in het departement Isère, maar de noordoostelijke helling bevindt zich in de Savoie. De hoogste top, de Grand Pic de Belledonne, stijgt tot 2.977 m

Concept en doelpubliek

Dit is een ervaringstocht voor beginners. Nog nooit met de tent op stap geweest in de bergen en op zich nog niet te veel ervaring in de bergen? Geen nood, we nemen jou mee en zetten met kleine stapjes jou op weg op in de bergen te bivakkeren. Met vele tips en tricks.

Fysieke paraatheid: niv 2

Gemiddeld 5 à 6 uur wandelen per dag. Hoogteverschillen tot circa 800 meter per dag. Voor iedereen met een goede basisconditie. Meerdaagse tocht in lijn, elke dag een andere overnachtingsplaats.

Technisch wandelniveau: niv 2

Goed begaanbaar wandelpad, korte stukjes over geaccidenteerd ongebaand terrein zoals een blokkenveld of  een korte gezekerde passage. (Niveau wandelpad T3 – rood)

Programma

Verplicht voorbereidingsmoment

Van zaterdagmiddag 5 juni (16u)
Tot zondagmiddag 6 juni 2021 (14u)

We spreken af in Halle (Scheepswerfkaai). Dit geeft jou dan een eerste ervaring. Tenten, matjes en slaapzakken kunnen bij de begeleider worden gehuurd. We overlopen er de materiaallijst, bivakmateriaal, conditie, staptechnieken, …

Tocht

Zaterdag 08/08 – aankomst + installatie in jeugdherberg.

Benodigd materiaal

Deze sturen we je door van zodra er ingeschreven is.

Overnachtingen

Bivak

Vervoer

Best via Carpoolen. Spreken we af op voorbereidingsweekend

Over de regio

Lidmaatschap van de Klim- en Bergsportfederatie

Lid zijn van de KBF is verplicht om deel te nemen aan deze tocht, je club kies je bij inschrijving. Hiking Advisor is één van de mogelijke clubs. Op die manier ben je verzekerd voor al je bergtochten gedurende een volledig kalenderjaar (inclusief helikopterredding) en heb je ook tal van andere voordelen (korting op een overnachting in berghutten, buitensportzaken en reisboekhandels, en toegang tot diverse opleidingen en stages). Wie dit najaar lid wordt, is meteen lid tot eind volgend jaar.

Over de organisatoren / begeleiders

Philippe Annys

Als laatbloeier ontdekte ik de bergen. Met passie ging ik op zoek naar de vele mogelijkheden die de bergsport aanbiedt (bergwandelen zomer en winter, rotsklimmen (KVB3), via-ferrata, …). Die ervaring en die beleving geef ik nu al meer dan 12j door aan wie leert om op een zelfstandige en verantwoorde basis de bergen in te trekken, gericht op bivakkeren. Met een tentje aan een meer staan is de ultieme beleving. Als zomergids UIAA, als bestuurslid van de vzw Hiking Advisor en als lid van enkele technische werkgroepen bij het KBF zet ik me 200% in om het opleidingstraject Zelfstandig Bergwandelen vorm te geven en opleidingen te verzorgen (mod 1 tot 4).