Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Heb je al enkele bivaktochten in de Ardennen ondernomen en droom je van de echte bergen? Deze trip is de ideale opstap naar het grotere werk en laat je proeven van de mogelijkheden. De Centrale Pyreneeën zijn een prachtig hooggebergte met tal van mooie bivakplaatsen en fenomenale zichten. We doen twee driedaagse lustochten. 

Doelpubliek

Deze stage is gericht op beginners met een beperkte ervaring. Hiermee bedoelen we mensen die al wandelervaring in de bergen (cf. huttentochten) hebben maar die nog geen bivaktochten in de bergen deden met een volledige bepakking. Ofwel gaat het over deelnemers die al bivaktochten deden in heuvelland maar nog niet in de bergen.

Programma

Voorbereidingsavond: 19 juni 2020

We spreken af op vrijdagavond 19 juni in Gent om kennis te maken, de materiaallijst te overlopen en afspraken te maken rond de voorbereiding van de tocht.

Stage

Afspraak op zondagavond 9 augustus om 16u op de bivakweide van Chalet Granges de Holle waar we wat socializen en de rugzak alvast op orde zetten voor de eerste tocht. ‘s Avonds steken we de voeten onder tafel van de gîte.

Daarna staan er 2 lustochten op het programma, telkens met start en einde aan de bivakweide. Een ideale manier om het gewicht beperkt te houden.

Eerste 3-daagse bivaktocht:

  • Dag 1: Richting Cirque d’Estaubé – bivak in de vallei
  • Dag 2: Richting Refuge des Espuguettes via Col de Piméné – rugzak achterlaten om de Piméne te gaan beklimmen (2.800 m)
  • Dag 3: Via een minder bekende wandelroute rond de Cirque de Gavarnie terug naar Granges de Holles

Tweede 3-daagse bivaktocht:

  • Dag 1: Via GR10 naar Lac de Cestrède
  • Dag 2: Via ongebaand terrein naar Col du Culaus, daarna terug wandelpaden naar Lacs des Oulettes d’Estom Soubiron
  • Dag 3: Via Col des Gentianes en Oulettes d’Ossoue terug naar Granges de Holles

Op zondag 16 augustus reizen we terug naar België

Overnachtingen

We verblijven 3 keer (begin, midden, einde) op bivakweide Granges de Holles waar we ook avondeten. En 4 keer gaan we in de natuur bivakkeren waarvan 1 keer nabij een berghut.

Vervoer

Zowel carpoolen als het openbaar vervoer (TGV Brussel/Lille – Parijs – Lourdes en bus naar Gavarnie) behoren tot de mogelijkheden.

Benodigd materiaal

Bij inschrijving volgt er een reisbeschrijving waarin alle materialen worden overlopen en waarbij ook een verhuurlijst aanwezig is.

Over de begeleidster

Debbie Sanders doorliep een opleiding tot professioneel bergwandelgids (accompagnateur en montagne) en is al jarenlang actief als stageleider in zomer en winter. Ze schreef ook een boek, samen met Geert van Speybroeck: “Hoe word ik bergwandelaar”, heeft een eigen blog www.debbiesanders.be en is voorzitster van www.hikingadvisor.be.

Lidmaatschap van de Klim- en Bergsportfederatie

Lid zijn van de KBF is verplicht om deel te nemen aan deze ervaringstocht. Je club kies je bij inschrijving. Hiking Advisor is één van de mogelijke clubs. Op die manier ben je verzekerd voor al je bergtochten gedurende een volledig kalenderjaar (inclusief helikopterredding) en heb je ook tal van andere voordelen (korting op een overnachting in berghutten, buitensportzaken en reisboekhandels, en toegang tot diverse opleidingen en stages). Wie dit najaar lid wordt, is meteen lid tot eind 2020.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is 225 euro. Hierin zit de begeleiding, organisatie en 3 overnachtingen op een bivakweide van een hut inclusief avondmaal inbegrepen. Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 10 euro extra bij de deelnameprijs.

Inschrijvingen

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Een mail wordt verstuurd met bevestiging van je inschrijving. Er zal dan gevraagd worden het voorschot te betalen binnen de twee weken. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot 31 maart 2020, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald tenzij een andere deelnemer gevonden wordt.

We raden aan om een annulatieverzekering te nemen! Lees op deze pagina onze algemene voorwaarden na.