Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Voor deze gevorderde tocht trekken we naar het mooie Limburg, naar het enige Nationaal Park van Vlaanderen: Hoge Kempen. Uitgestrekte dennenbossen worden hier afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen die de getuigen zijn van grind- en zandwinning en hoge toppen bieden grootse vergezichten. Gooi die benen al maar los want we zullen dit weekend verrassend veel hoogtemeters overwinnen. 

Concept

Pittige wandeltocht van 2 dagen, vele hoogtemeters en doorheen het prachtige Nationaal park. We slapen op de camping en bijgevolg draagt ieder ook zijn eigen materiaal zoals tent, slaapmateriaal, eten,…

Doelpubliek

Deze tocht is vooral geschikt voor wandelaars die frequent zelfstandig gaan wandelen en gewend zijn om twee lange dagtochten (ongeveer 30 km) achter elkaar te maken, met in totaal 1000 hoogtemeters verdeeld over 2 dagen en een rugzak met het benodigde materiaal.

Programma

We spreken zaterdag 22 augustus om 8:30 uur aan de parking Kattevennen af, dit is vlakbij sport Vlaanderen Genk. Vanaf dat punt nemen wij jullie in tegenwijzersin mee doorheen het park. In zuidelijke richting gaat het langs de surfplas Papendaalheide, vervolgens volgen we een klein stukje over de GR 5 en zetten we de wandeling verder richting het oosten. Daar kruisen we de GR 561 en gaan we terug noordwaarts, langs Kikbeek waar we het ecoduct kruisen en aansluitend doorheen twee mooie plassen water. Vlakbij ligt onze camping.

Onze tweede dag gaat richting het noorden door de Mechelse heide en vervolgens langs de terril. We kruisen de Boslaan en gaan al kronkelend terug naar het westen. We kruisen de Europalaan en komen dichtbij de vroegere grindgroeve. We zien een duidelijke wijziging van de vegetatie. Nog enkele laatste rechte stukken in zuidelijke richting, brengt ons terug bij ons beginpunt.

Het is steeds mogelijk dat voor diverse redenen, zoals het weer of kwetsuren, het voorziene traject wordt gewijzigd. Op zondagmiddag rond 18 uur verwachten we terug te zijn bij ons beginpunt.

Overnachtingen

We slapen op camping de Salamander in Maasmechelen.

Vervoer

Je kan je auto achterlaten aan de parking Kattevennen.

Benodigd materiaal

Alles wat je nodig hebt voor een wandeltocht van 2 dagen van ca. 30km en met overnachting op een camping, indien vragen mag je ons contacteren. Er staan paklijsten op de website van Hiking Advisor.

Extra voorzorgsmaatregelen C-19

  • Ben je ziek of vertoon je ziekteverschijnselen? Blijf thuis en meldt het aan de begeleider van je activiteit.
  • Voorzie een mondmasker + de nodige reinigende handgel (alcoholgehalte minimum 70%, 3x daags te gebruiken) voor de duur van de activiteit
  • Tracht waar mogelijk op een veilige afstand van elkaar te blijven (social distancing van 1,5m). Is dit moeilijk, draag dan je mondmasker.
  • Hiking Advisor is normaliter fan van carpoolen. Gezien de omstandigheden gaan we er vanuit dat ieder ter plekke geraakt op eigen initiatief, rekening houdende met de (lokale) corona-maatregelen.
  • In geval van bivak raden we aan om alleen te slapen en voor je eigen materiaal te zorgen. Bij vragen hierover contacteer je tochtbegeleider.
  • In geval van opleidingen of stages: Educatieve momenten worden maximaal cf. de social distancing georganiseerd. Indien dit niet kan, gebruikt iedereen zijn mondmasker.
  • Geef duidelijk aan indien je je niet comfortabel voelt bij een bepaalde situatie. De begeleider kan er dan rekening mee houden en het gedrag van de groep bijsturen waar nodig.

Over de begeleider(s)

Sam Janssens volgt de opleiding Instructor Mountain Walking en Trekking bij de Klim- en Bergsportfederatie. Gezien zijn passie voor de bergsport en de vele reizen die hij al heeft begeleid was dit een logische stap. Graag neemt hij jullie mee op deze avontuurlijke prachtige tocht te Luxemburg.

Kevin Grieten is een natuurmens pur sang. Hij is een fervent hiker en trekt al jaren de wereld rond, zowel verder als dichter bij huis. Zijn professionele context is er eentje van landschapsbeheer en met die achtergrond kan hij heel boeiend vertellen over hoe een landschap evolueert doorheen de tijd. Hij is dan ook altijd in voor leuk reisverhaal of een natuur- en landschapsweetje.

 

 

Deelnameprijs

De deelnameprijs is 30 euro. Hierin zit de begeleiding, organisatie en overnachting op de camping inbegrepen. Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 5 euro extra bij de deelnameprijs.

Inschrijvingen

Er worden maximum 10 deelnemers toegelaten. Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot 28 juni. Binnen de week na de afsluitdatum word je door de tochtbegeleider gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.

VOLZET