Voor deze gevorderde tocht trekken we naar het mooie limburg, naar het enige Nationaal Park van Vlaanderen. Uitgestrekte dennenbossen worden hier afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen die de getuigen zijn van grind- en zandwinning en hoge toppen bieden grootse vergezichten. Gooi die benen al maar los want we zullen dit weekend verrassend veel hoogtemeters overwinnen.

Doelpubliek

Deze 2-daagse bestaat uit 2 pittige dagen, we wandelen telkens ongeveer 30 km mét een pak hoogtemeters. We mikken dus op de gevorderde hiker. Wandelaars die frequent zelfstandig wandelen en voor wie lange, bepakte dagtochten met voldoende hoogtemeters niet ongewoon zijn.

Programma

We spreken zaterdag 21 augustus om 8:30 uur aan de parking parking Kattevennen af, dit is vlakbij sport Vlaanderen Genk.

Vanaf dat punt nemen wij jullie in tegenwijzerzin mee doorheen het park.

We starten in zuidelijke richting en passeren de surfplas Papendaalheide, volgen even de GR 5 en zetten de wandeling vervolgens verder richting het oosten. We kruisen de GR 561 en keren terug naar het noorden, langs kikbeek waar we het ecoduct kruisen en de dag afsluiten tussen twee mooie plassen water . Hier overnachten we dichtbij op de camping.

Onze tweede dag brengt ons door de Mechelse heide en vervolgens langs de terril. We kruisen de Boslaan en gaan al kronkelend terug naar het westen. We komen dichtbij de vroegere grindgroeve en zien hier een duidelijke wijziging van de vegetatie. Enkele laatste rechte stukken in zuidelijke richting brengen ons terug bij ons beginpunt. 

Het is steeds mogelijk dat voor diverse redenen, zoals het weer of kwetsuren, het voorziene traject wordt gewijzigd.

Op zondagmiddag rond 18 uur verwachten we terug te zijn bij ons beginpunt.

Overnachting

Camping de Salamander

Joseph Smeetslaan 280

3630 Maasmechelen - België

https://www.campingsalamander.be/

Vervoer

Iedereen komt op eigen initiatief naar het beginpunt. Carpoolen is mogelijk, rekening houdend met de coronaregels. 

Materiaal

Alles wat je nodig hebt voor een wandeltocht van 2 dagen van ca. 30km en met overnachting op een camping, indien vragen mag je ons contacteren. Er staan paklijsten op de website van Hiking Advisor.

Eten, kledij, slaapmateriaal, EHBO, aangepaste wandelschoenen,...

We behouden nog altijd de regel om alleen in een tent te slapen volgens de huidige coronaregels.

 

Inschrijvingen en deelnameprijs

De deelnameprijs is 30 euro. Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 5 euro extra bij de deelnameprijs.


Er worden maximum 13 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 27 juni. Binnen de week na de afsluitdatum word je door de tochtbegeleider gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.

Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname

Over de organisatoren / begeleiders

Kevin Grieten

Kevin Grieten is een natuurmens pur sang. Hij is een fervent hiker en trekt al jaren de wereld rond, zowel verder als dichter bij huis. Zijn professionele context is er eentje van landschapsbeheer en met die achtergrond kan hij heel boeiend vertellen over hoe een landschap evolueert doorheen de tijd. Hij is dan ook altijd in voor leuk reisverhaal of een natuur- en landschapsweetje.

Sam Janssens

Ik ben een enthousiaste buitensporter maar toch ook met rustige momenten en kan van een mooie wandeling of buitenavontuur eindeloos genieten. Een van mijn passies buiten sport, is de bergen verkennen, voornamelijk al wandelend met de rugzak maar ik heb ook al geproefd van het hooggebergte, de klimsport, packraft.. Neem mensen graag op sleeptouw om zo een van mijn passie te delen.