Ben je een beginnende hiker en wil je graag zelfstandig op stap dan is een opleiding zelfstandig bergwandelen mogelijks iets voor jou.

In deze tweede module van 3 modules zet je de in module 1 aangeleerde skills om in de praktijk gedurende een weekend in de Condroz. In de mooie omgeving van de Chaveehut verdiepen we ons in het marsplan, het bivakkeren, stap- en touwtechnieken, ...

Over de organisatoren / begeleiders

Philippe Annys

Als laatbloeier ontdekte ik de bergen. Met passie ging ik op zoek naar de vele mogelijkheden die de bergsport aanbiedt (bergwandelen zomer en winter, rotsklimmen (KVB3), via-ferrata, …). Die ervaring en die beleving geef ik nu al meer dan 12j door aan wie leert om op een zelfstandige en verantwoorde basis de bergen in te trekken, gericht op bivakkeren. Met een tentje aan een meer staan is de ultieme beleving. Als zomergids UIAA, als bestuurslid van de vzw Hiking Advisor en als lid van enkele technische werkgroepen bij het KBF zet ik me 200% in om het opleidingstraject Zelfstandig Bergwandelen vorm te geven en opleidingen te verzorgen (mod 1 tot 4).