Ben je een beginnende hiker en wil je graag zelfstandig op stap dan is een opleiding zelfstandig bergwandelen mogelijks iets voor jou. Wie vorige jaren de module 1 volgde, kan zich nog inschrijven voor module 2 en 3 in Belledonne. Er zijn opnieuw 3 plaatsen vrijgekomen.

Module 2

In deze tweede module van 3 modules zet je de in module 1 aangeleerde skills om in de praktijk gedurende een weekend in de Condroz. In de mooie omgeving van  Poupehan verdiepen we ons in het marsplan, het bivakkeren, stap- en touwtechnieken, ...

Over de organisatoren / begeleiders

Sam Janssens

Ik ben een enthousiaste buitensporter maar toch ook met rustige momenten en kan van een mooie wandeling of buitenavontuur eindeloos genieten. Een van mijn passies buiten sport, is de bergen verkennen, voornamelijk al wandelend met de rugzak maar ik heb ook al geproefd van het hooggebergte, de klimsport, packraft.. Neem mensen graag op sleeptouw om zo een van mijn passie te delen.

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met zijn gezin, een groep hikers van Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking and Trekking en geeft diverse opleidingen en -workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een 23-km lang stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen.
Als bestuurder bij Great By Nature vzw, Hiking Advisor vzw en de Klim- en bergsportfederatie draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken. Hij geeft wat inkijk in zijn avonturen via zijn blog. Yanick is redacteur voor Op Weg en publiceert af en toe ook in andere buitensportmagazines.