Voor beginnende of meer ervaren hikers die graag de basics verder onder de knie krijgen.
Deze module 1 kadert in het opleidingstraject tot zelfstandig bergwandelaar (zomerse condities). Zoals de naam al aangeeft is dat een modulair traject. Deze opleidingsdag focust op het aanbrengen van de basis aan de hand van een aantal leerdoelstellingen ter voorbereiding van het opbouwen van praktijkervaring (modules 2 en 3). Je kan deze module apart volgen van de overige modules (dus zonder module 2 & 3).

Je kan ook enkel deze module volgen en zelf op stap gaan om ervaring op te doen. Wil je echter een eerste kennismaking maken met Hiken en weten wat het is, dan volg je best eerst de start to hike-workshops die her en der in Vlaanderen gegeven worden door Hiking Advisor begeleiders.

Meer info over het gehele opleidingstraject Cursus tot Zelfstandig Bergwandelaar: zie https://hikingadvisor.be/opleiding-workshops/zelfstandig-bergwandelen.

Wil je een korte initiatie in het bergwandelen? Dan kies je beter voor de start to hike-workshops die her en der in Vlaanderen gegeven worden door Hiking Advisor.

Programma

Inhoud module 1: Gedurende dit eerste luik van de opleiding tot zelfstandig bergwandelaar gaan we aan de hand van divers educatief materiaal in op een breed gamma aan basisthema’s, zoals materiaal, bergomgeving en hikingtechnieken. De lesvorm is een theoriedag in een leslokaal maar dit wordt zeer praktijkgericht gegeven.

Meer info over de inhoud van deze eerste module: zie https://hikingadvisor.be/opleiding-workshops/zelfstandig-bergwandelen/module-1

Benodigd materiaal

Schrijfgerief & lunch

Overnachtingen

Niet van toepassing

Vervoer

Eigen transport tot aan de leslocatie (eventueel via carpoolen). De jeugdherberg van Leuven is met het openbaar vervoer ook vlot bereikbaar.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is € 35,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie
  • Leslokaal
  • Koffie, thee en drinkwater

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van/naar de startlocatie
  • Andere drank of voeding.

Over de organisatoren / begeleiders

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met gezin, Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking Trekking en geeft diverse opleidingen en workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen. Als bestuurder bij KBF of als redacteur bij Op Weg, draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken.

Inschrijven

Deze activiteit is afgelopen.