Voor beginnende of meer ervaren hikers die graag de basics verder onder de knie krijgen.
Deze module 1 kadert in het opleidingstraject tot zelfstandig bergwandelaar (zomerse condities). Zoals de naam al aangeeft is dat een modulair traject. Deze opleidingsdag focust op het aanbrengen van de basis aan de hand van een aantal leerdoelstellingen ter voorbereiding van het opbouwen van praktijkervaring (modules 2 en 3). Je kan deze module apart volgen van de overige modules (dus zonder module 2 & 3).

Je kan ook enkel deze module volgen en zelf op stap gaan om ervaring op te doen. Wil je echter een eerste kennismaking maken met Hiken en weten wat het is, dan volg je best eerst de start to hike-workshops die her en der in Vlaanderen gegeven worden door Hiking Advisor begeleiders.

Meer info over het gehele opleidingstraject Cursus tot Zelfstandig Bergwandelaar: zie https://hikingadvisor.be/opleiding-workshops/zelfstandig-bergwandelen.

Wil je een korte initiatie in het bergwandelen? Dan kies je beter voor de start to hike-workshops die her en der in Vlaanderen gegeven worden door Hiking Advisor.

Programma

Inhoud module 1: Gedurende dit eerste luik van de opleiding tot zelfstandig bergwandelaar gaan we aan de hand van divers educatief materiaal in op een breed gamma aan basisthema’s, zoals materiaal, bergomgeving en hikingtechnieken. De lesvorm is een theoriedag in een leslokaal maar dit wordt zeer praktijkgericht gegeven.

Meer info over de inhoud van deze eerste module: zie https://hikingadvisor.be/opleiding-workshops/zelfstandig-bergwandelen/module-1

Benodigd materiaal

Schrijfgerief & lunch

Overnachtingen

Niet van toepassing

Vervoer

Eigen transport tot aan de leslocatie (eventueel via carpoolen). De locatie in Halle ligt op 15min. wandelen van het station van Halle.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is € 35,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie
  • Leslokaal
  • Koffie, thee en drinkwater

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van/naar de startlocatie
  • Andere drank of voeding.

Inschrijving en annulatie

Er worden maximum 10 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 3 december.

Hiking Advisor stuurt je vervolgens een bevestiging van inschrijving via het adres tom@hikingadvisor.be. Er zal dan gevraagd worden het deelnamebedrag te betalen binnen de twee weken. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

Over de organisatoren / begeleiders

Philippe Annys

Als laatbloeier ontdekte Philippe de bergen. Met passie ging hij op zoek naar vele mogelijkheden die de bergsport aanbiedt (zomer winter, rotsklimmen, via-ferrata). Die ervaring en beleving geeft hij al meer dan 12j door via de opleiding zelfstandig bergwandelen (met bivakkeren). Met een tentje aan een meer staan is de ultieme beleving. Als IMWT en als lid van enkele technische werkgroepen bij KBF zet ik me 200% in om het opleidingstraject vorm te geven

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk voor deze activiteit.