Hiking Advisor organiseert reeds meerdere jaren een Cursus Zelfstandig Bergwandelen. Volgde jij de afgelopen zo'n opleiding? Dan is deze herhalingsdag voor jou!

We bieden jou de gelegenheid om bepaalde aspecten op te frissen, jezelf klaar te stomen voor je volgende tocht(en), eerdere cursusgenoten en begeleiders terug te zien en kennis te maken met andere gelijkgezinde cursisten.

Deze terugkomdag zal plaatsvinden aan het Chartreuzenbos in Holsbeek (Vlaams-Brabant) en maximaal 1 volledige dag duren, met de optie om de 's avonds te overnachten in de eigen tent.

Enkel voor ex-cursisten van de Hiking Advisor Cursus Zelfstandig Bergwandelen.

Concept en doelpubliek

Aangezien we regelmatig vanuit ex-deelnemers aan de cursus de vraag krijgen om een terugkomdag te organiseren, om diverse zaken op te frissen, organiseren we deze dan ook in dit jaar.

We zijn verheugd om deze dag te kunnen houden in het gezellige Huize Chartreuse, vlak naast het mooie Chatreuzenbos.

Welkom bij Huize Chartreuze! - Huize Chartreuze

Programma

Naast het gezellig terugzien, staat er die dag heel wat op het programma: korte update of opfrissing van de theoretische kaders en vooral het herhalen van de uitvoeringen uit de opleiding. Zo kan jij weer vol energie en voorbereid de bergen in trekken.

Naast een vast programma, stemmen we het programma ook af op de behoeften van de deelnemers. Deze kan men opgeven via het inschrijvingsformulier.

Thema's die hoogstwaarschijnlijk aan bod zullen komen:

 • Eigen tochtvoorbereiding laten inkijken voor advies
 • Staptechnieken
 • Basis Touwtechnieken
 • Materiaal en Voeding: wat neem ik (niet) mee?
 • Kaart, kompas en (gps-)navigatie
 • EHBO in de bergen

Benodigd materiaal

Een gedetailleerde lijst van benodigdheden wordt nog meegedeeld aan de deelnemers.

Voorzie voor deze dag zeker en vast wel:

 • Al je bivakmateriaal, alsof je op tocht zou vertrekken
 • Je voorbereiding(en) van één of meerdere tochten die je graag zou ondernemen, en graag advies over wil
 • Lunchpakket, Avondmaal
 • Ontbijt (voor wie wenst te overnachten)
 • Kookgerief
 • Een high-tech vuurstaafje om het kampvuur in gang te steken

Overnachtingen

De herhalingsdag eindigt op zaterdagavond.

Er is optioneel de mogelijkheid om te blijven overnachten met eigen tent. Ideale gelegenheid om je bivakmateriaal nog even uit te testen, en om samen met anderen een gezellige avond aan het kampvuur te beleven. De overnachting vormt geen meerkost tov het inschrijvingsgeld.

Vervoer

Bij Huize Chartreuze zelf is geen parkeergelegenheid.
Voor wie dit mogelijk is, vragen we om zoveel mogelijk met fiets of openbaar vervoer te komen #greenplanet

Vanuit Leuven station neem je buslijn 310 (Leuven - Aarschot) tot halte “Holsbeek Dutselhoek”. Van daar is het nog enkele minuten wandelen. Er rijden voldoende bussen op zaterda

Voor wie met de wagen komt, willen we vragen om zoveel mogelijk te carpoolen met andere deelnemers en met één wagen af te zakken naar de cursuslocatie. Er is voldoende veilige parkeergelegenheid in het centrum van Holsbeek (aan de kerk, 2,5 km afstand tot Huize Chartreuse).

Er is een kleine (gratis) parking van ANB (Natuur en Bos). Deze parking willen we echter zoveel mogelijk vrij houden voor andere bezoekers van het Chartreuzenbos. Deze parking kan gebruikt worden voor het uitladen van de spullen, nadien kan de auto best aan de rand van de straat gezet worden.

Adres: achteraan in de Lindestraat, Holsbeek
https://goo.gl/maps/kBwoYY7aBtnEJBYH7

Over de organisatoren / begeleiders

Bert Gielen

Bert is een ervaren bergwandelaar. Hij kreeg de liefde voor het in elkaar puzzelen van mooie wandeltochten thuis met de paplepel mee. Uiteraard waren zijn eerste trekkings ook de klassiekers (GR’s rond Mont Blanc, Ecrins, Vanoise, …). Maar meer en meer stak hij zelf tochten in elkaar, liefst "low carbon footprint".
Zijn favoriet wandel- en klimgebied zijn de Franse en Zwitserse Alpen. Solo, met vrienden of familie of met een groep. Bert is BLOSO-initiator bergwandelen, de voorloper van IMWT.

Ellen Maes

Ellen voelt zich al van kind af thuis in de bergen. Tijdens haar studententijd kreeg ze ook het tentenhikingvirus te pakken. Hierbij gaat haar voorkeur uit naar desolate berggebieden zoals IJsland, Schotland en Noorwegen om volledig te deconnecteren. Zij houdt van de sfeer en het gemeenschappelijk doel van groepsreizen. Zij is Instructor Mountain Walking & Trekking en volgde de wilderness advanced first aid of WAFA opleiding.

Jonathan Billen

Jonathan is al jaren gepassioneerd door alles wat ‘outdoor’ in zijn naam draagt. Deze passie combineert hij met zowel bergwandelen als trailrunnen. Hij volgde cursussen rond zelfstandig bergwandelen, sneeuwschoenwandelen en hooggebergte. In 2020 behaalde hij ook het diploma tot Instructor Mountain Walking & Trekking (IMWT). Tijdens de zomerperiode begeleidt hij tochten in de Alpen, UK of Scandinavië, de rest van het jaar traint hij voor (ultra-)trailruns en focust hij zich in de Hiking Advisor kalender vooral op het trailrun-aanbod.

Sam Janssens

Sam is een enthousiaste buitensporter en Instructor Mountain Walking & Trekking. Hij kan eindeloos genieten van een mooie wandeling of buitenavontuur. Een van zijn passies buiten sport, is de bergen verkennen, voornamelijk al wandelend met de rugzak. Hij heeft ook al geproefd van het hooggebergte, de klimsport, trailrunnen en packraften.. Sam neemt graag mensen op sleeptouw om zo één van zijn passies te delen.

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met gezin, Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking Trekking en geeft diverse opleidingen en workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen. Als bestuurder bij Great By Nature , Hiking Advisor en KBF, of als redacteur bij Op Weg, draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken.

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk voor deze activiteit.