Over een totale afstand van pakweg 50 kilometer volgen we tussen Calais en Boulogne-sur-Mer het roodwitgestreepte groteroutepad van de GR du Littoral.

We beginnen aan het treinstation van het esthetisch bijzondere Calais en wandelen naar het kleine, gezellige Boulogne-sur-Mer. Daartussen wisselen zanderige duinen, maritieme forten, verlaten vergezichten en grindpaadjes elkaar af. Tussen eb en vloed door lopen we ook wel eens op het strand met onze blote voeten in het water – voor wie wil. 's Avonds genieten we hopelijk van een prachtige zonsondergang op het strand.

We installeren onze bivak op één der plaatselijke campings onderweg en hebben de hele tocht lang het ruisen van de wind in onze oren. 's Avonds koken we elk ons eigen potje.

Techniciteit wandelpad
1
Fysieke paraatheid
2
Bivak uitdaging
1

Concept en doelpubliek

Deze rugzaktrektocht mikt op de beginnende rugzakwandelaar. De paden zijn zeer toegankelijk, op enkele zanderige duinenstukjes na. De voorziene 50 km is ook verspreid over 3 stapdagen zodat we allen voldoende tijd hebben om te genieten.

Programma

Zaterdag 4 juni om 11u zien we elkaar aan het station van Calais. We brengen de deelnemers met elkaar in contact i.f.v. carpoolen. De eerste dag starten we rustig en genieten we gedurende 13 km van de mooie omgeving. We wandelen tot in Escalles, aan de Cap Blanc Nez.

Op zondag 5 juni wandelen we 21 km van onze eerste camping in Escalles naar de tweede in Ambleteuse.

Maandag 6 juni (Pinkstermaandag) leggen we nog ongeveer 12 km af tot Boulogne-sur-mer. We nemen de trein terug richting de auto in Calais rond 16u.

Benodigd materiaal

Er wordt een paklijst bezorgd na inschrijving en er zijn ook paklijsten terug te vinden op onze website.

Overnachtingen

We overnachten op campings, zaterdagnacht Camping le Blanc Nez te Escalles en op zondag in camping L'Eglantier te Ambleteuse.

Vervoer

We stellen voor om te carpoolen tot onze vertrekhalte in Calais en van daaruit te wandelen. Vanuit Boulogne nemen we op maandag een trein terug naar Calais. 

Prijs, Inschrijven, Annuleren

De deelnameprijs is € 45,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van/naar de startlocatie

  • Aankoop of huur van eigen materiaal

  • Eigen voeding/drank

  • Persoonlijke uitgaven ter plekke

Voorzie daarnaast nog een reisbudget van € 30,00. Dit wordt gebruikt voor uitgaven tijdens de activiteit:

  • Overnachting op 2 campings
  • Treinticket van Boulogne-sur-mer naar Calais

Er worden maximum 14 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 28 mei.

Binnen de week na de afsluitdatum word je door de organisator(en) gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

Over de organisatoren / begeleiders

Alisa Coessens

Alisa heeft al heel haar leven iets met de bergen. Voor haar is het de beste omgeving voor poëtische inspiratie en ont-moeten. Niets beter dan onderweg zijn met een blik op oneindig. Genieten van hoe de dagen lopen. Op een ideale trip kan dat zowel in stilte als in gezelschap. O ja, mogen ook niet ontbreken in het plaatje: een duik in een (berg)meer en 's avonds keuvelen bij een vuurtje met zoute nootjes.

Sam Janssens

Sam is een enthousiaste buitensporter en Instructor Mountain Walking & Trekking. Hij kan eindeloos genieten van een mooie wandeling of buitenavontuur. Een van zijn passies buiten sport, is de bergen verkennen, voornamelijk al wandelend met de rugzak. Hij heeft ook al geproefd van het hooggebergte, de klimsport, trailrunnen en packraften.. Sam neemt graag mensen op sleeptouw om zo één van zijn passies te delen.

Inschrijven