We hebben nog maar net een uurtje extra daglicht erbij gekregen of de fruitbloesems komen al piepen in de boomgaarden en fruitaanplantingen in Haspengouw.

Na de gemiste kans in 2021 laten we ons nu onderdompelen in de weelderige bloesems van kersen, appel en peren. We starten in het dorp met het lekkerste bier van België, volgen de loop van de Herk door groene beemden, laten ons niet vangen in het Bokkerijdersdorp Wellen, hangen ons wagonnetje aan op het voormalige fruitspoor in Borgloon maar vergeten vooral niet af te stappen bij onze bivakplek temidden al die bloesempracht.

‘s Anderendaags van hetzelfde laken een pak maar dan via een andere route weer terug naar Alken: bloesems, bloesems, bloesems,....

Over de organisatoren / begeleiders

Rudi Holans

Rudi werd goed 10 jaar geleden gebeten door de wandelmicrobe en kan ondertussen al op heelwat bergwandelervaring bogen. Hij was ondermeer op pad over ’s lands GR- en andere leuke paadjes, maar verkende ook al vele berggebieden in de Alpenlanden, Pyreneën, Corsika en Noorwegen. In 2017 volgde hij de bergwandelstage type bivak in de Beaufortain. Rudi zette mee zijn schouders onder de realisatie van de Hoge Ardennenroute.