Laat je mee op sleeptouw nemen op deze bivaktocht doorheen de Vlaamse Ardennen en ontdek met eigen ogen welk moois deze streek ons te bieden heeft. Vier de lente met deze stevige tweedaagse waarbij we onder meer de ontluikende boshyacintenbloesems in het Muziekbos kunnen bewonderen. Uitdagende bossen worden afgewisseld met impressionante vergezichten in dit Vlaamse wandelwalhalla.

Concept en doelpubliek

Deze tocht is geschikt voor gevorderde hikers omwille van de eerder lange afstanden die overbrugd moeten worden. We wandelen zaterdag 30 en zondag 23 km.

Programma

Zaterdag: Geraardsbergen station - camping Visvijvers (ca. 30 km)

Om 9 uur stipt starten we met z’n allen aan het station van Geraardsbergen. Dit station is makkelijk bereikbaar met de trein vanuit Gent, Brussel of Antwerpen.

We beginnen onze wandeling door Geraardsbergen en volgen gedeeltelijk de lokale GR. Al wandelend naar het westen, zien we een mooie afwisseling van loofbossen en weilanden. Overnachten doen we op de gezellige camping Visvijvers. 

foto muziekbos3.jpg

Zondag: camping visvijvers - Oudenaarde (ca. 23 km)

Na een pittige eerste dag en een prachtige ochtend aan de visvijvers vertrekken we alweer, deze keer richting het zuiden. We zetten koers naar het Muziekbos, op zoek naar de Geuzentoren. We verkennen dit mooie bos en zetten de tocht verder naar het noorden. Via de GR gaan we over rustige paden en trage wegen doorheen de velden richting Oudenaarde, waar we de trein terug nemen richting een frietje op zondagavond.

Benodigd materiaal

Voor deze tocht heb je het gebruikelijke materiaal nodig voor een tweedaagse staptocht. Hierbij hoort zeker een tentje of tarp, matje, slaapzak (comfort tussen 0° en 5°C), trekkingskledij (goede regenjas, sneldrogende kledij, schoenen met een goed profiel, eventueel een regenbroek), rugzak, drinken en eten voor de volledige tweedaagse.

Omwille van covid wordt carpoolen en materiaal delen niet aangemoedigd. Dit doe je dus op eigen risico. Een paklijst zal worden bezorgd. Als je materiaal ontbreekt, geef dan een seintje aan de tochtbegeleider. In diverse buitensportzaken kan je soms ook tent, slaapzak en dergelijke huren.

Overnachtingen

We overnachten in individuele tenten op de camping Visvijvers.

Vervoer

Het vertrekpunt is het NMBS station Geraardsbergen. Het eindpunt is het NMBS station Oudenaarde. Er wordt de deelnemers aangeraden de trein te nemen om gemakkelijk van en naar vertrek- en eindpunt te geraken. Een railpass (als je van verder komt) of weekendbiljet (wie uit de buurt komt) bieden de goedkoopste tarieven.

Over de organisatoren / begeleiders

Sam Janssens

Ik ben een enthousiaste buitensporter maar toch ook met rustige momenten en kan van een mooie wandeling of buitenavontuur eindeloos genieten. Een van mijn passies buiten sport, is de bergen verkennen, voornamelijk al wandelend met de rugzak maar ik heb ook al geproefd van het hooggebergte, de klimsport, packraft.. Neem mensen graag op sleeptouw om zo een van mijn passie te delen.