Nederland, een land dat misschien niet meteen bekendstaat om zijn bergen, heeft een verrassende twist voor liefhebbers van het hooggebergte! De hoge bergtoppen in de Zuid-Limburgse regio zijn zo talrijk en betoverend dat men besloten heeft er een spannende 'Mountain Trail' van te maken. Deze trail, die in 2020 tot leven werd gewekt en ook bekendstaat als de Seven Summits, verbindt maar liefst 7 van deze unieke toppen over een adembenemend traject van 101 kilometer.

Deze bivaktochttocht start in het gezellige dorpje Gulpen en slingert zich een weg naar het historische Maastricht. Verspreid over 2 dagen, waarbij we onderweg zullen overnachten op een camping, stappen we door een landschap vol natuurlijke schoonheid. De kilometerteller zal halthouden bij een stevige 27 en 30 kilometer. In ruil daarvoor wachten ons spectaculaire vergezichten, verborgen parels en misschien zelfs wat lokale lekkernijen. Zin in een avontuur dat je zowel fysiek als visueel zal uitdagen? Pak dan je rugzak en ga mee op deze onvergetelijke wandeling door het bergachtige hart van Nederland!

2 dagen van in totaal 57 km, met wat stevige klimmen bij, door het prachtige Nederlands-Limburgse landschap. We slapen op een camping waar we gebruik kunnen maken van een warme douche. Op zondagmiddag gaan we met de bus terug van Maastricht naar ons startpunt Gulpen.

Techniciteit wandelpad
2
Fysieke paraatheid
2
Bivak uitdaging
1

Programma

We starten op zaterdag 11 november rond 9.30 aan onze tweedaagse tocht. Vanaf Gulpen zullen we deze dag gelijk 3 van de Seven Summits aantikken, om uiteindelijk te landen op onze camping in Noorbeek. We starten bij de Gulperberg, waarbij we al met een stevige klim (19%) geconfronteerd worden. Ondertussen kijken we uit over het Eyserbos (onderdeel van de eerste helft van de DMT). Verderop zullen we België een tijdje bewandelen, startend bij de Hakkenberg. We komen onderweg ook langs belangrijke plaatsen rond de Eerste Wereldoorlog zoals de Dodendraad. We lopen nu door de Voerstreek waar we bij Sint-Martens-Voeren de top van de Kattenroth zullen bedwingen. In de verte zien we Noorbeek, de plek waar we onze tent opzetten voor de nacht. 

Op de camping aangekomen nuttigen we onze meegebrachte maaltijden bij onze tentjes. Voor wie wil is er ook een warme douche beschikbaar. Altijd aangenaam na een intensieve dag klimmen en dalen. 

Dag 2 staan we klaar om 8.30. Er wacht ons een stevige afstand: 31 km. Dit komt omdat er in deze periode geen veerpont vaart tussen Eijsden en Maastricht. Dus moeten we een 6 km omlopen om via een vaste brug over te steken. Met een blik op het Maasdal lopen we wederom door België, om via Eijsden de Maas over te steken. We zetten koers naar de laatste summit: D’N Observant. Eens we deze laatste top ook hebben overwonnen, stappen we richting het busstation van Maastricht. Hier pakken we de bus terug naar Gulpen, een tochtje van ongeveer 35 minuten.

Benodigd materiaal

Voorzie een basisuitrusting voor overnachting en het bereiden van je eigen eten. Denk aan voldoende water voor onderweg. Je maakt je eigen maaltijd, dus een vriesdroog- of andere maaltijd is makkelijk. Voorzie ook je eigen ontbijt en 2 lunches. Tussendoor zijn een energy bar en wat andere snacks ook altijd aan te raden.

De temperaturen in november zijn fris, met een (gemiddelde) dagtemperatuur van 9°c en een nachttemperatuur van 3°c. Een slaapzak die je dus goed warm houdt en winterslaapmat en een eventuele liner zijn aan te raden. Afhankelijk van de weersvoorspelling kan goede regenkleding of een hiking-poncho wel een must zijn. Het terrein is technisch niet zwaar dus een goede wandelschoen of lichte bergschoen is aan te bevelen. We kunnen wel wat modder verwachten dus waterdichte schoenen zijn te verkiezen, en ook een paar gaiters kunnen wat extra comfort geven. 
Afhankelijk van onze pauzes kan het fijn zijn om een zitkussentje of matje mee te nemen als we ergens gaan stoppen. 

Overnachtingen

We overnachten op camping Grensheuvel in Noorbeek. Deze camping ligt langs de route en biedt toiletten en sanitair. Er is geen winkel in de buurt of op de camping.

Vervoer

Met de trein is Maastricht gemakkelijk bereikbaar: je reist dan via Leuven en Luik. Tussen Maastricht en Gulpen is een rechtstreekse buslijn met elke 10 à 15 minuten een bus (Arriva bus 350).

Deelnameprijs

De deelnameprijs is € 30,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

Begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van/naar de startlocatie

  • Aankoop of huur van eigen materiaal

  • Eigen voeding/drank

  • Persoonlijke uitgaven ter plekke

Voorzie daarnaast nog een reisbudget van € 16,75. Dit wordt gebruikt voor uitgaven tijdens de activiteit:

  • Camping

  • Busticket van Maastricht naar Gulpen

Inschrijving en annulatie

Er worden maximum 10 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 7 oktober.

Binnen de week na de afsluitdatum word je door de organisator(en) gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

Over de organisatoren / begeleiders

Pablo Vos

Pablo Vos

Pablo is naast webbouwer van deze website, ook gepassioneerd door hiking in binnen- en buitenland. Je vind hem het liefst op Camino de Santiago of in de Belgische Ardennen. Geboren en opgegroeid op de Nederlandse Veluwe neemt hij graag enthousiastelingen mee naar zijn thuisstek om hen dit prachtige gebied te leren kennen. Op zijn bucket list: Hadrian's Wall (UK), St Olavspad (Zweden) en een tru-hike van de Pacific Crest Trail (USA).

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk voor deze activiteit.