Na enkele tochten in het noorden van de provincie Limburg, trekt Hiking Advisor nu richting het Toscanië van de Lage Landen, Haspengouw, in deze tijd van het jaar badend in de bloesempracht van de talrijke fruitplantages, en te midden van de vruchtbare leemgronden. We stippelden een traject uit dat zoveel als mogelijk onverharde paden opzoekt, maar ook niet om de verharde wegen heen kan. Het stelt ons sowieso in staat om uitgebreid te genieten van de vergezichten over de velden heen.

Alhoewel het terrein helemaal niet uitdagend is, ben je toch gebaat bij een goede fysieke conditie, want de dag afstanden zijn stevig te noemen. We leggen in totaal goed 49km af, allemaal best doenbaar onder een mooi lentezonnetje, maar een uitdaging in de gietende regen met een goedgevulde rugzak. Deze tocht staat open voor alle stappers met of zonder veel bivakervaring, maar die vooral de afstanden weten te combineren met het genieten van “het platteland” én die de nodige beton- en/of asfaltstroken niet schuwen.

Over de organisatoren / begeleiders

Rudi Holans

Rudi werd goed 10 jaar geleden gebeten door de wandelmicrobe en kan ondertussen al op heelwat bergwandelervaring bogen. Hij was ondermeer op pad over ’s lands GR- en andere leuke paadjes, maar verkende ook al vele berggebieden in de Alpenlanden, Pyreneën, Corsika en Noorwegen. In 2017 volgde hij de bergwandelstage type bivak in de Beaufortain. Rudi zette mee zijn schouders onder de realisatie van de Hoge Ardennenroute.