De Franse Ardennen zijn een regionaal park net over de grens. Het gebied wordt doorkruist door de meanders van de Maas en de Semois wat prachtige uitzichten oplevert. Op deze route zullen we niet altijd het GR-pad volgen, maar hebben we zelf een route samengesteld met oa uitzichten vanop La Longe Roche, Roc la Tour, Point de vue de Liry,...
Techniciteit wandelpad
4
Fysieke paraatheid
2
Bivak uitdaging
3

Concept en doelpubliek

Deze tocht is voor de gevorderde hikers die graag hoogtemeters maken en genieten van prachtige uitzichten over meanderende rivieren. Indien je graag voor de eerste maal wil leren wildbivakkeren, of al ettelijke malen gedaan hebt, is dit de gelegenheid, aangezien het park dit toelaat.

Programma

Zaterdag 6 augustus 2022 (dag 1): 20 km, 700 hm

We spreken af om 10u aan het toeristisch centrum van Monthermé. Van daaruit vertrekken we voor een wandeling van ongeveer 20 km langs de prachtige panorama's vanop La Longue Roche, Roc la Tour en Croix de l’enfer. We wandelen verder tot in het dorpje Hautes-Rivières waar we onze watervoorraad aanvullen om verderop onze bivakplaats op te slaan.

 

Zondag 7 augustus 2022 (dag 2): 20 km, 600 hm

Na een welverdiende nachtrust en een smakelijk ontbijt pakken we alles terug in onder het principe ‘leave no trace’ en stappen we verder. We blijven zuidelijk van de Semois en passeren weer enkele mooie panorama' zoals Point de vue de Liry en Roche aux Sept Villages, maar ook cultuur zoals het Monument des Quatre Fils de Aymon.

 

Rond 17h zijn we terug aan de auto’s en klaar om terug te keren naar België.

Benodigd materiaal

 • Wandelschoenen

 • Wandelstokken

 • Voldoende eten voor 2 dagen (1X ontbijt, 2X lunch, 1X avondeten, 2 dagen snacks)

 • Voldoende water voor 1 dag (er kan bijgevuld worden op het einde van de eerste dag)

 • Slaapzak

 • Matje

 • Tent/tarp

 • Vuurtje en gas

 • Warme kledij voor ‘s avonds

 • Handdoek

 • Een lege extra fles voor water mee te nemen naar de bivakplaats om te koken (dag 2 komen we geen dorpjes tegen om bij te vullen)

Overnachtingen

Er zal wildgebivakkeerd worden. Water zullen we nemen in het dorp.

Vervoer

Er wordt gecarpoold. We wandelen in een lus. Zondagnamiddag sta je dus terug aan je auto.

Openbaar vervoer is mogelijk, maar hou er rekening mee dat je gebruik maakt van het Belgische en Franse vervoersnetwerk.

Prijs, Inschrijven, Annuleren

De deelnameprijs is € 35,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

 • Fantastische begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

 • Kosten vervoer van/naar de startlocatie

 • Aankoop of huur van eigen materiaal

 • Eigen voeding/drank

 • Persoonlijke uitgaven ter plekke

Er worden maximum 12 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 15 juli.

Binnen de week na de afsluitdatum word je door de organisator(en) gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

Over de organisatoren / begeleiders

Elise Geens

Elise leerde de kneepjes van het bivakkeren kennen dankzij Hiking Advisor. Met veel plezier en dankbaarheid geeft ze nu haar kennis, kunde en passie door aan andere bergenthousiastelingen.
In haar vrije tijd kan je haar vaak al sportend spotten: MTB, trailrunnen, lopen, fietsen, klimmen, via ferrata,… er zijn weinig bergsporten nog onbekend voor Elise. Maar het liefst van al doet ze al deze sporten met een tent erbij.

Sam Janssens

Sam is een enthousiaste buitensporter en Instructor Mountain Walking & Trekking. Hij kan eindeloos genieten van een mooie wandeling of buitenavontuur. Een van zijn passies buiten sport, is de bergen verkennen, voornamelijk al wandelend met de rugzak. Hij heeft ook al geproefd van het hooggebergte, de klimsport, trailrunnen en packraften.. Sam neemt graag mensen op sleeptouw om zo één van zijn passies te delen.

Inschrijven