Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

We trekken naar een prachtig wandelgebied met veel onverharde paden om beginnende hikers een fijne ervaring te bieden. Onderweg en tijdens pauzes worden al je vragen beantwoord en krijg je heel wat praktijktips mee. De route zelf loopt voornamelijk door bossen wat in de zomer wel een toffe koelte geeft tijdens het hiken. We baseren ons voor grote stukken op het nieuwe langeafstandspad ‘Entre Lesse et Lomme’  maar maken ook enkele eigen varianten. Bivakkeren doen we in open lucht op een bivakzone.

Doelpubliek

Deze tocht mikt op echte beginnende hikers. Mensen die reeds dagtochten deden maar nu voor het eerst (in lange tijd) het meerdaags stappen met volledige bepakking willen proberen. Tijdens de tocht gaat de begeleider op een spontane manier enkele tips en tricks meegeven zodat je snel op pad kan om meer ervaring op te doen. De tocht wordt conditioneel niet veeleisend maar je kan best wel 20à25 km stappen tijdens dagtochten zonder bepakking.

Programma

Op zaterdagochtend 3 augustus spreken we af op een parking nabij de route. De begeleider geeft wat praktische tips over het aangespen van je rugzak, het veteren van je schoenen en dan ga je samen op pad. Je krijgt ook de kans om al je vragen te stellen zodat we al doende kunnen bijleren tijdens de tocht. Je duikt onder begeleiding met de andere deelnemers de Ardense bossen in via een mooie bewegwijzerde route. De route slingert door het Bois de Transinne. Onderweg lunchen we met onze eigen picknick terwijl de begeleider nog wat tips geeft over het kiezen van routes. De route wijkt na de middag wat af van het eigenlijke “tussen Lesse en Lomme-pad”. Op zaterdag heb je een kleine 20km in de benen. Op de bivakzone installeer je je tentje of tarp (zeiltje) en wordt nog overlopen waarop je kan letten om een goede bivakzone te vinden.

Op zondag 4 augustus wordt het “tussen Lesse en Lomme-pad” terug opgepikt. We volgen nu een zeer mooi stuk van de route dat langs de oude Lesse loopt. We stappen rustig door naar ons vertrekpunt waar je met heel wat tips en tricks huiswaarts keert.

Overnachten

Dit is een bivaktocht waarmee we bedoelen dat we op onze meerdaagse staptocht overnachten op een bivaklocatie. Deze locatie is niet vergelijkbaar met een camping maar is nog meer basic: een open plek in het bos of een grasveldje zonder voorzieningen. Je bent zelfvoorzienend wat wil zeggen dat we ons slaapmateriaal, voeding en drank meedragen.

Vervoer

De locatie is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer in het weekend. We carpoolen daarom tot op het vertrekpunt waar we de auto’s achter kunnen laten. Op zondag komen we terug aan op dezelfde locatie.

Benodigd materiaal

Voor deze tocht heb je bivakmateriaal nodig voor een 2-daagse hiking. Tent of tarp, matje, slaapzak, (regen)kledij, (vriesdroog-)voeding, water….en een rugzak om alles in te dragen. Je krijgt nog een paklijst meegestuurd. Je HA-begeleider heeft (beperkt) ook wat extra gerief. Spreek hem aan voor je kosten gaat maken. Mogelijk kan ook een tochtgenoot je uit de nood helpen. Er zal na inschrijving een link naar een spreadsheet worden bezorgd waar afspraken gemaakt kunnen worden om te carpoolen en materiaal (bv tent of kookgerief) te delen.

Over de begeleider

Yanick Bos organiseert sinds zijn 16e trips naar bekende en minder bekende regio’s. Zijn tochtverslagen en bijhorende foto’s kan je steeds vinden op zijn blog. Yanick engageert zich via Great By Nature vzw om hiking zo laagdrempelig mogelijk te maken en specifiek voor gezinnen. Hij is bestuurder bij Hiking Advisor en KBF. Hij geeft workshops, lezingen en schrijft artikels voor magazines zoals Op Weg, Hike&Trekking… Hij is Instructor Mountain Walking & Trekking.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is 20 euro. Hierin zit begeleiding & organisatie inbegrepen. Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 5 euro extra bij de deelnameprijs.

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot en met 1 juli. Er worden maximum 9 deelnemers toegelaten. Zijn er meer aanvragen dan plaatsen dan volgt een loting. Binnen de week na deze afsluitdatum word je door de tochtbegeleider gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot 3 weken voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld enkel terugbetaald indien nog een nieuwe deelnemer kan worden gevonden. Bij vragen, stuur je een mail naar Yanick.