Aangemaakte reacties

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15
  In reactie op: HRP 2019 #26373

  Amai, mooi gedaan. Zo 41 dagen onderweg zijn, toch een stevige solo tocht. Prachtige foto’s ook, mooi om te zien.

   

   

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15

  Dank je, Ivo.

  Ik had idd gelezen dat je de Pyreneeën  ging doorwandelen. Daar kan ik alleen nog maar van dromen. Heel veel succes en geniet ervan.
  Daar ik ook het weekend moet werken, gaat het net niet uitkomen. Maar misschien in oktober of later past het wel eens. Tijd genoeg nemen, vooraleer ik een keuze maak.

  Jouw voorstel van de duomid had ik ook al eens gelezen en is interessant, maar ik had graag het eens gezien, voor ik op tocht vertrek. Kwestie van te weten hoe en wat het is, hoe opzetten, enz.

  Ik heb vandaag een bivakzak kunnen lenen van iemand en die ga ik volgende week eens testen. Vertrek gewoon te voet aan de voordeur en zie dat ik 5 dagen later terug thuis geraak. Ik pak wel ook de hangmat/zeiltje mee als back-up.

  De dochter zag de bivakzak en leek geïnteresseerd, maar in hoeverre gaat dat in de pubertijd nog het geval zijn. En als ik meer alleen ga dan met 2, is een tent een dure en zware investering.

  grt

  ps: de link van de foto’s werkt niet.

   

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15
  In reactie op: Heel wat vragen #26206

  Even nog wat feedback op men eigen vragen en evaluatie van men meegenomen gerief.

  Het was een leuke, rustige, warme en stevige wandeling. Mooie vergezichten in de South Downs, weinig wegen, vriendelijke bewoners, ….. Kortom, ik zie me ooit wel nog eens terug gaan.

  Ik heb men rugzak niet gewogen voordien, ik wou het op voorhand niet weten. 😀  Zwaar genoeg was ie wel, daar ik de rugzak van de dochter niet te zwaar wou maken.

  Alleen de eerste dag is wel de camelbag stuk gegaan, dus met plastic flesjes moeten werken, waardoor het gewicht iets meer verdeeld werd.

  Wat zat er in de rugzak, dat ik zeker niet meer mee zou nemen: eigenlijk weet ik het niet ( dubbele voor 2 pers niet meegeteld) buiten de aftersun en wat minder soep/chocomelk in de zomer.

  Ik heb dingen niet gebruikt (EHBO, Kompas, kaart, muggenspray (1*), nooddeken) maar dat zijn geen dingen die je thuis laat.

  Misschien de kodak, die net iets minder gebruikt als gedacht, al hing die wel mooi aan de voorkant vast, waardoor ik er makkelijk bijkon.

  https://lighterpack.com/r/f9ge6y

   

  De tent is nu wel echt aan vervanging toe, de naden waren aan het loskomen. 😉 We hebben wel meer als genoeg bos gezien, waar je perfect kon overnachten in de hangmat, wat we dus ook 2 nachten gedaan hebben.

   

   

   

   

   

   

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15

  Terug van de vakantie en het gewone werkleven gaat zijn gangetje, maar toch eventueel wat feedback geven.

  Ik heb 4 nachten gekampeerd en 5 dagen aan het wandelen geweest (dag 5 maar 5km + treinrit).

  Hierbij de route die ik gemaakt heb in de app.   http://prntscr.com/ojvlep

  Al bij al is de app wel duidelijk, al heb ik voor de zekerheid maar de betaalversie genomen (oa sattelietbeelden beschikbaar). Is het dat meer waard, geen idee, maar was voor de zekerheid.

  De kaart en kompas heb ik niet bovengehaald tijdens de wandeling. Gsm op vliegtuigmodus hield het 2 dagen uit met regelmatig kijken of je niet verkeerd loopt.

  Er zijn ook statistieken over de route die je loopt.

  http://prntscr.com/ojvpjg

  grt

   

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15
  In reactie op: Heel wat vragen #25984

  Dank je. Ik ben er nog maar net ingerold, dus nog heel onervaren op verschillende vlakken, maar toch al genieten van het buiten zijn.

  ivm de foto. De sneeuw was niet voorzien de dag ervoor, weerbericht was veranderd. De nacht ervoor sliepen we zonder zeil. Nuja, ze heeft het maar meegemaakt. 😀  Ze heeft ervan genoten en dat is het belangrijkste.

  idd, alles samen (tarp, bivakzak, grondzeil )lijkt het mij ook een gewicht, daarmee dat ik er meer over wil weten, voor ik een beslissing daaromtrent ga nemen.

  Ik heb juist graag dat er meegedacht wordt, anders leer ik niet bij. Ga al een deel van de suggesties van Roos en jou toepassen en in de auto achterlaten.

  Heb van vroeger al die branderkop, maar heb al gemerkt dat het lang duurt eer water warm is ivm de brander van de HA begeleider op de herfstbivak. Hij had twee porties klaar, terwijl ik nog aan de eerste bezig was.

  idd, de lijst was met wat ik maar eens opgeschreven had. Koplamp heb ik nu gekocht, ipv een paar keer geleend. Kompas heb ik nog niet, maar heb er hier ergens een artikel over gelezen. Heb het voorlopig gedaan met routes die goed aangeduid waren of op google maps/gpx viewer. Een sneldrogende handdoek staat er ook nog niet op.

  Ik heb daarnet de keuze maar doorgehakt, tis de Alaska gewordenn, je kan je zot blijven zoeken/lezen. 200g minder voor 100€ was me nu toch net iets te veel qua prijs. Zal waarschijnlijk ook soms zweten worden, maar dan een beetje open slapen.

   

  Geniet van de tocht Kirsten.

   

   

   

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15
  In reactie op: Heel wat vragen #25978

  – Ik was al aan het twijfelen, maar ben niet zo een held in online zaken.

   

  – het zijn idd beide synthetische slaapzakken. Met wat ik al allemaal gelezen heb, had ik door dat ze niet ideaal meer waren. En voor een nieuwe zou dons wel de voorkeur hebben. Ik ben sinds een dik half jaar terug gestart met hiking, waarbij ik wel ook in de winter (dec en feb) in de Ardennen gekampeerd heb. Recent in de paasvakantie nog in de sneeuw ( http://prntscr.com/nvrvxw ) , maar ik slaap thuis ook al eens buiten.

  Ik zou het dan spijtig vinden als ik over een jaar of 3-5 terug tegen de limieten zou aanlopen van de slaapzak, tis een beetje moeilijk.

  – De tent is ook al oud, dus ik kan goed begrijpen dat je er niet veel van terug vindt. Het is een enkelwandige polyester tent en idd aan vervanging toe. Echter met te lezen, lijk ik naar de toekomst toe naar een tarp te willen evolueren. Maar ik heb er nog geen in het echt kunnen zien of ervaren, zodat ik blijf twijfelen. Bij de hangmat is ook een zeil/tarp, maar ik zie niet in hoe je daar een vrij gesloten geheel van kan maken

  – idd de thermos is een luxe, maar wel praktisch als ik de dochter een warme choco kan geven in een drinkpauze. Echter als ik alleen ben, hoeft dit voor mij niet. Siggfles kan ik wel eens wisselen, éénmaal nog maar de sandalen meegepakt, maar niet aangedaan toen.

  – Wat kan er nog simpeler aan de kookuitrusting? Voorlopig idd alleen maar water warm gemaakt op tochten en dan zijn er betere systemen als ik nu heb. Vervangen kan ik echter niet allemaal tegelijk.

  – matje: zal me er eens in verdiepen. (voorlopig slaap ik overal goed op (geleende therm-a-rest tot zo een schuimrubber rolleke. )

  Bedankt.

   

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15
  In reactie op: Heel wat vragen #25976

   

  Dag Roos, bedankt voor je antwoord. Ik kan er al heel wat verder mee.

  Ivm welke regio, dat weet ik nog niet juist waar. Ik heb +- 14 dagen, maar kan geen 14 dagen met een 12-jarige gaan trekken voor de eerste keer. Heb wel al gaan bivakkeren op enkele bivakzones en de Lee Trail gedaan met haar.

  Zal op de website (https://www.ldwa.org.uk/ )eens wat rondkijken.

  Ikzelf had altijd het beeld dat Engeland redelijk bebost was, maar idd met meer en meer te lezen, was ik er aan het twijfelen. Dus tent zal makkelijker worden, spijtig dat ik ooit een blauwe gekocht heb. 🙁  Enigste is dat ik dan 2 matjes moet voorzien.

   

  Idd, de camera weegt wat, mr zou hem ook niet zomaar een paar dagen in de auto laten liggen. Tis een beetje dubbel. De andere spullen die je opnoemt, heb ik idd wel mee maar nog niet gebruikt gehad, misschien te voorzienend willen zijn.

  Bij de hangmat is een tarp en zou makkelijker zijn om bvb 1 voor beide manieren van kamperen te kunnen gebruiken. Echter heb ik me er nog niet in verdiept. Had het graag gezien op het lenteweekend, maar moest werken dan. De rugzak is idd zwaar, maar nog in uitstekende staat. Volgens een begeleider van een HA-tocht was er maar 1 nadeel aan: je krijgt ze niet stuk.

  Dank je voor de website van Z-packs, staat ook wat ander materiaal op precies.

  <span style=”color: #747474; font-family: ‘PT Sans’; font-size: 12px;”>.</span>

  Meestal heb ik enkel wat snacks of zo over, maar niet te veel, dus dat valt mee.

   

  Bedankt voor de tips.

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15

  Ik heb de lee trail eerst volledig alleen eens gedaan, nadien ongeveer de helft met de jongste dochter (12) dit weekend. Het was een ervaring voor haar en mij en beiden willen we het nog eens overdoen, altijd leuk natuurlijk.

  Daar het twee keer op korte tijd was, zag ik op verschillende plaatsen wel dat er redelijk wat bomen gesneuveld waren in die krokusstorm. En waar ik in de krokusvakantie regelmatig in T-shirt kon lopen, moest ik nu mijn jas continue aanhouden. Dat gecombineerd met de sneeuwbuien, maakte het wel echt iets speciaal.

  Ik krijg er geen foto op hier, anders had ik er wel een paar mooie.

   

   

   

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15

  Idd, ik had het ook al door, ik zou het wel eens doen, als het uitkomt. Bij jou had ik het eens te laten gezien.

  Zo kan ik altijd iets bijleren, of zien wat ik teveel meeneem.

   

  De route lesse et Lomme staat op men lijstje, maar de volle 80km op drie dagen/twee nachten lijkt me wat veel.  Zeker ook omdat de bivakzones het parcours zo opdelen.

   

  Denk dat ik de escapardenne Lee trail ga doen, toch gisteren wat over gelezen en precies wel mogelijkheden qua bivak.

   

  Stief81
  Bijdrager
  Aantal berichten: 15
  In reactie op: Nieuweling #25524

  Er valt veel tussen uit van activiteiten. Werk er normaal drie op een maand.   Maar heb dan ergens anders wel vrij natuurlijk.

  Idd, 81 is men geboortejaar. Moest iets verzinnen toen voor men mail adres.

  Ben van Tremelo, rond Leuven blijven hangen na het studeren.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)