Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 44)
 • Auteur
  Berichten
 • Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Ik heb de camera ondertussen al erg goed kunnen testen!

  En ik moet zeggen dat ik er wel tevreden van ben voor zijn prijs. Het toffe aan het toestel is dat het foto’s trekt in goede aanvaardbare kwaliteit maar waar je toch zelf al eens wat kan prutsen aan de instellingen. Daarnaast heeft het een aantal standaard instellingen (zonsondergang, mensen, landschap, sterrenhemel, bij donkere omstandigheden enzovoort) en kan je ook mooie foto’s maken in expressieve beelden en zwart wit.

  Wat ook handig is, is dat het scherm kantelbaar is, dus gemakkelijk als je zeer laag bij de grond een foto maakt.

  Ik kon gemiddeld toch zo’n 400 foto’s maken per batterij dus dat is ook niet slecht (ik heb me er wel een tweede gekocht, maar een goedkopere variant op 123accu.nl.

  Dus al bij al voor zijn prijs een tof toestel en zeker zijn geld waard!  Ideaal voor mensen die mooie foto’s willen maken zonder er al te veel geld aan uit te willen geven. Zelf ga ik me wel in de toekomst een betere kopen (ala DSLR of mirorless) maar dat is dan ook dat ik me erg graag bezig hou met foto’s te maken en ik me hier meer in wil verdiepen.

  Hopelijk heb je er wat aan? Moest je nog vragen hebben, shoot!

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52
  In reactie op: Hoge Tatra #15927

  Na kort even googlen:

  Klik om toegang te krijgen tot Tatra.pdf

  Daarnaast staat in het boek ‘trekking atlas van de wereld’ ook een erg mooie trektocht doorheen de Tatra. Dit boek kan je gemakkelijk even ontlenen uit de bib.

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Dag Jonas,

  Ik ga zelf binnenkort (2 tal weekjes) ook op trekking voor aantal dagen. Zoals je zelf al zei is het niet echt een super goed moment om in het hooggebergte te vertoeven en al zeker niet zonder ervaring / lawine kennis. Ik ging eerst naar de Oostenrijkse voor-alpen maar heb dat plan laten varen omdat er mensen meegaan zonder lawinebieps.

  Wat ik zelf als goede B-opties heb gevonden waren:

  – Vogezen (zoals je zelf al zei) of Zwarte woud (de duitse tegenhanger)

  – Jura (ietsje verder, maar toch al anders dan de vogezen)

  – Franse natuurparken zoals Vercors, etc meer naar het Zuiden, persoonlijk wat te ver en ook hoog lawinegevaar momenteel. Je kan natuurlijk wel in het dal blijven.

  – En dan als laatste optie kan je ook over het water kijken, namelijk naar Engeland of Wales. De kosten van zo’n overzetboot zijn bijna niks gedeeld door 5 en afstand is dichter of vergelijkbaar met de Jura. Toffe plaatsen daar is Snowdonia in Wales en Lake district in Engeland maar je hebt er natuurlijk nog. Daar ligt er ook nog wel wat sneeuw op de toppen maar vrij beperkt. Het kan er soms wel erg guur zijn met veel regen en wind, maar voor hetzelfde geldt heb je geluk met een prachtige blauwe lucht en besneeuwde bergtopjes!

   

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Hoi!

  Even een topic bump! Ondertussen is die paasvakantie natuurlijk al lang voorbij en heb ik al verscheidene tochten kunnen doen met leeftijdsgenoten. Zo zitten we al met zo’n 31 leden in onze FB groep, allen jongeren of jong volwassenen. Ben jij ook geïnteresseerd of vindt je het ook handig om op die manier leeftijdsgenoten te bereiken voor een tocht? Neem dan zeker contact op: glenn.aelbrecht1@gmail.com en dan voeg ik je toe!

  Avontuurlijke groet,

  Glenn.

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Ik zou ook de ‘vaude norrsken ‘ in je keuze meenemen. Kan je kopen in AS adventure en kost zo’n 110 euro (afhankelijk van welke maat, dit is voor een regular). Heb hem zelf nu 1 jaar en momenteel totaal nog niet klagen van. De buizen liggen verticaal met een verdikking aan de zijkant waardoor je er sowieso niet zal afvallen. Daarnaast ben ik ook deels een zijslaper (eigenlijk slaap ik in alle richtingen :p ) en daar merk je totaal niets van grond of harde plaatsen onder je. Pakvolume is ook vrij klein, misschien iets groter dan de andere hier in het lijstje maar vind ik persoonlijk te verwaarlozen. Gewicht is ook iets zwaarder (600 gram) maar hij is wel goedkoper. Het matje staat overigens gequoteerd dat hij te gebruiken is tot -19°, dus R waarde zal wel niet veel verschillen van die andere.

  Niet dat ik zeg dat die andere matjes niet goed zijn (kan ik overigens niet over meespreken want ik heb ze nog nooit gebruikt) maar ik vind deze wel waardig om mee in je keuze af te wegen 🙂

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Ik ga waarschijnlijk voor de TZ55 gaan (slechts 149 euro bij coolblue). Kan ik wat experimenteren en zo aan de lijve ondervinden wat ik nodig heb in een duurdere camera later. Heb momenteel toch sowieso een fototoestel nodig en deze lijkt me qua prijs/kwaliteit echt de max.

  Enkel nog een vraagje, je kan de TZ55 toch handmatig instellen hé (shuttertijd, iso, diafragma enzo) of hoe kan je dit vinden? Want dit is wel absoluut een vereiste!!

   

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Ik ben er bijna zo goed als uit. Nu wil ik vooral men keuze laten bepalen afhankelijk van de kostprijs van de batterijen en de capaciteit ervan (en de geheugenkaarten). Ik heb deze site gevonden voor goedkopere batterijen te kopen namelijk: https://www.123accu.nl/Camera-accu/Canon/Canon-PowerShot-series/Canon-PowerShot-SX280-HS-p791322.html.

  Deze verschillen al gauw de helft tot meer in prijs. Nu vroeg ik me af of er iemand ervaring mee had. Ze hebben steeds iets minder mAp maar dan de officiële maar voor de helft van het geld denk ik niet dat de duurdere het waard zijn om te kopen. Daarnaast, kan ik 100 % zeker zijn dat deze batterijen werken op mijn fototoestel?

  Om een voorbeeld te geven bij de TZ55:

  Officiële: http://www.camerashop.be/product/324162/423268/jupio-dmw-bcm13.html

  Onofficiële: https://www.123accu.nl/Camera-accu/Panasonic/Panasonic-Lumix-DMC-series/Panasonic-Lumix-DMC-DMC-TZ-series/Panasonic-Lumix-DMC-TZ55-p790398.html

  Zelfde verhaal met geheugenkaartjes, deze had ik gedacht om van het officiële merk te kopen, maar zou van een goedkoop merk dit ook werken?

  Tenslotte nog een praktisch vraagje, mijn eerste grote aanstaande trip is 18 daagjes noorwegen, daar heb ik normaal nooit beschikking over elektriciteit (behalve dan de auto maar een sigarettenoplader met usb kabel werkt niet om een fototoestel op te laden in de meeste gevallen had ik gehoord?). Het komt er dus op neer dat ik voldoende batterij en geheugen nodig heb om deze te overbruggen. Qua geheugen had ik gedacht aan zo’n 16 GB, is geen 1000 euro fototoestel en trekt geen foto’s in raw maar jpeg dus in beslag name per foto zou nog moeten meevallen. Is dit voldoende denken jullie?

  En dan nog de batterijen, er vanuit gaande van de keuzes die gemiddeld ongeveer 300 foto’s kunnen trekken per batterij (volgens de officiële testmethode). Hoeveel batterijen zou ik dan zo kunnen gebruiken? Er zit er al 1 standaard in, ik had gedacht aan 1 maar misschien eerder 2 batterijen bij te kopen. Is goed dan voor zo’n 800-900 foto’s wat me voldoende lijkt, of sla ik hier de bal mis?

  Alvast bedankt weer 🙂

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Thx voor de uitleg en tips daar kan ik wat mee!

  Qua zakje om in op te bergen, hoe doen jullie dat of wat gebruiken jullie hiervoor? Iets waterdicht of niet en waar steken jullie fototoestel tijdens het wandelen?

  En wanneer zou een 4 seconden shutterspeed te kort schieten en heb je 15 seconden nodig, of voor welk type fotografie gaat het dan?

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Ik heb ondertussen al heel wat fototoestellen geëlimineerd (via vergelijkingen etc) en heb er nu nog 5 over. Heb ervoor gekozen om niet boven de 300 euro te gaan, mede omdat ik nog een beginner ben in de fotografie wereld en ik dus nog niet goed weet wat ik precies wil in een fototoestel.

  Nu heb ik nog een 5 tal keuzes over waar ik nog over twijfel:

  – Panasonic TZ 40: http://www.camerashop.be/product/279721/category-70376/panasonic-lumix-dmc-tz40-black.html

  – Panasonic TZ 55: http://www.camerashop.be/product/423268/panasonic-lumix-dmc-tz55-zwart.html#product_specifications

  – Panasonic TZ 57: http://www.camerashop.be/product/554716/panasonic-lumix-dmc-tz57-zwart.html

  – Sony cybershot 50xv: http://www.camerashop.be/product/321859/sony-cybershot-dsc-hx50v-black.html

  – Sony cybershot wx350: http://www.camerashop.be/product/434376/sony-cybershot-dsc-wx350-black.html

  Heb ze vergeleken met DPreview maar merk niet super veel verschillen tussen deze camera’s. Enkele extra vragen om men keuze af te werken.

  – Sensor 1/2,3 of 1/2,33 maakt dit veel verschil uit? Of is dit te verwaarlozen.

  – Beter de minder MP of meer?

  – 20 of 30 optische zoom kiezen?

  – Minimum shutterspeed 4 sec t.o.v. 15 seconden, hoe moet ik dat in praktijk vertalen. Maakt dit veel verschil uit in bijvoorbeeld een foto van vloeiend water?

  – Tenslotte het aantal foto’s dat je kan maken verschilt van 400 tot 250. Betekent dit dat je met een volle batterij 400 fotot’s kan maken en hoeveel tijd zou er dan gerekend zijn per foto?

  – Er zit een groot prijsverschil tussen de TZ55 (169 euro) en al de rest (250 euro). Nochtans bij de specificaties is er niet veel verschil. Wat denken jullie?

  Alvast bedankt 🙂

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Man wat ben jij soms toch een zuurpruim Woubeir 🙂

  Neen, ik ben het grotendeels eens met jullie hoor. Zoals ik al zoveel keer gezegd heb verwacht ik van de buffalo geen heilig stuk kleding die tegen alles kan. Zo ben ik het zeker eens dat dit wat persoonsafhankelijk en dergelijke is (wat met een hardshell en al de rest ook zo is, iedereen verschilt, dat geldt voor alle type kledij).

  Wel ben ik het niet volledig eens dat noorwegen geen plaats is om een buffalo te testen. Zo heb ik soms het gevoel dat hier ‘alles’ beschouwd wordt als gevaarlijk en levensbedreigend. Als je me beter zou leren kennen, dan zou je zelf merken dat ik men tochten altijd zo goed mogelijk voorbereidt en dat ik rekening hou met zoveel mogelijk factoren. Aangezien we max 3 dagen van de auto verwijderd zijn en we deze ook gebruiken als bevoorrading zal ik hier dus sowieso men oude hardshell hebben liggen. Dan heb ik ook nog eens een goedkope regenshell mee dus als blijkt dat er problemen zijn kan ik nog steeds overschakelen of andere combinaties maken.

  Voor mij is dat nu juist deel van het avontuur. Zo test ik graag men grenzen en ook dat van men equipment en laten we nu eerlijk zijn, met al de gear dat ik mee zal hebben + opties denk ik niet dat noorwegen (hardangervidda) levensbedreigend wordt. Uiteindelijk dezen ze vroeger ook van alles zonder ‘high tech’ kleren, dus waarom zou ik met zoveel meer equipment dit niet kunnen doen?

  En om nog eens in herhalling te vallen, ik ben me bewust dat ik de vermoedelijk de grenzen van men buffalo of rab of varianten (weet nog niet wat) zal overschrijden maar voor mij hoor dit bij de fun en het avontuur. Je zelf plaatsen in situaties en zo creatieve oplossingen zoeken maar wel met back up alternatieven zodat het veilig verloopt, daar leef ik naar toe!

  Wil ik ook meteen nog eens duidelijk maken dat ik zeer blij ben met jullie advies!! Want uiteindelijk was dit mijn bedoeling van dit topic, zoveel mogelijk visies proberen te bemachtigen om zo zelf ook wat wijzer te worden en eventuele plannen aan te passen.

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Bedankt allen voor de input.

  Desondanks ben ik het niet volledig eens met bepaalde stukken. Persoonlijk heb ik nog niet veel echt goede argumentatie gezien van waarom de buffalo (of varianten) een slechte koop zijn.

  Maandag ga ik naar Koen en dan kan ik kiezen wat ik ga doen. Het concept spreekt me gewoon erg aan en het lijkt me het proberen waard. De zeer positieve reviews moeten toch ergens van komen.

  Daarnaast is het logisch dat ook de buffalo zijn beperkingen heeft en tot zover ik weet wordt er nergens vermeld dat deze ‘tegen alles kunnen en voor alles werken’. Ook op de officiële buffalo staan er tips en aanpassingen. Zo ga ik me een goedkope hardshell meepakken als backup in rust tegen de regen en ga ik men oude hardshell in de auto leggen. Ik kan er gewoon niet veel mee mis doen, overleven doe ik het sowieso wel en ik denk dat het eigenlijk best wel eens aangenamer zou kunnen worden dan de meeste hier denken.

  Nog een leuk artikel: http://www.andy-kirkpatrick.com/articles/view/cut_the_crap1

  ps, zeg ik nu dat hardshells slecht zijn, zeker niet. Ze hebben zeker hun plaats, dus de kans is groot dat ik me er ook wel eentje zal aanschaffen als het budget het toelaat. Dus ik wil zeker niet tegen schenen stoppen of hier een voor/tegen buffalo discussie starten. Uiteindelijk komt het hier op neer. Ik ben geïnteresseerd in het concept en vindt het het proberen waard. Wat ik er uiteindelijk van vind zal ik toch pas na enkele jaren intensief gebruik weten.

  Overigens bedankt voor de verschillende links naar hardshells, goed om te zien  dat er ook goedkopere zijn van degelijke kwaliteit.

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  @Woubair: Dat is waar, vandaar dat ik momenteel denk om nog een super goedkope light weight hardshell te kopen (type goodkoopst van decathlon). Is niet volledig waterdicht en zeker niet ademend maar in uiterste nood of in rust wel nog een goede optie (zo bespaar ik me tijdelijk ook de koop van een extra wind shirt). De persoon is Koen trouwens (achternaam ontgaat me nu even).


  @Debbie
  : Ja dat geloof ik zeker, heb er zelf te weinig ervaring in en ik ben zeker van mening dat beide systemen zijn voor en nadelen heeft en beide systemen ook hun werk zullen doen. De kans is groot dat ik misschien ooit een degelijke hardshell koop maar op dit moment ben ik gewoon niet bereidt om er zoveel geld aan uit te geven. Dan zou je kunnen zeggen, ik koop die van de decathlon, die sowieso ook niet slecht is voor zijn prijs maar toch uit nieuwsgierigheid heb ik meer interesse in het buffalo concept (als ik de reviews etc lees en van mensen hoor die er zelf 1 hebben). Het lijkt me gewoon iets wat ik geprobeerd moet hebben, en ik verwacht ergens dat het me niet gaat teleurstellen.

  Puur uit interesse: welk hardshells ken jij onder de 200 euro die wel nog degelijk zijn?

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Ja, vandaar dat ik meer naar de softshell type jassen zoals vapour rise (lite) en buffalo (teclite) aan het kijken ben. Binnenkort ga ik naar iemand in Antwerpen die buffalo’s verkoopt dus daar hoop ik ze eens te kunnen passen en te weten te komen of dit geschikt is voor wat ik ga doen.

  Goh, mijn budget, dat hangt er natuurlijk een beetje van af, maar liefst zou ik er max 200 euro aan uitgeven. Ik weet niet of jij wat suggesties hebt?

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  @dim3nsion, bedoel je op je schermafbeelding? En wat is de naam van uw vest?

  Glenn A.
  Bijdrager
  Aantal berichten: 52

  Zoals ik het momenteel zie, vind ik een hardshell te duur naar men zin terwijl het eigenlijk niet zoveel gebruikt wordt. Dus zou ik inderdaad eerder voor een combi van softshell met eventueel goedkoop regen shell. Wat ik me afvroeg, bij veel wind, kan die regen shell ook gebruikt worden als windshell? Oké, deze is natuurlijk niet ademend, maar vanuit gegaan dat het ook nog koud is en je niet te veel zweet? Momenteel denk ik eraan om een rab vapour rise lite te kopen (of een buffalo teclite, moet ik eens passen om te kijken hoe die zit). Dan zou ik of een windshell kopen erbij (die ademend is tegen veel wind en ook wat tegen de regen) of een goedkope hardshell type: http://www.berghut.be/kleding/jassen/heren-jas-waterd-lichtgew/mias-classic-2-jacket-true-red.

  In beweging denk ik dat deze combi me gemakkelijk comfortabel houdt maar in rust weet ik nog niet zo goed wat het handigst zou zijn.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 44)