De Facebookcommunity van Hiking Advisor vzw wordt steeds groter, intussen zijn al meer dan 7.500 leden geregistreerd. De scope blijft hetzelfde: tips & ervaringen uitwisselen over meerdaagse wandeltochten in zomer en winter. Op dit moment zijn er 2 actieve moderatoren en we zoeken versterking om mee in te stappen in een beurtrolsysteem. Op die manier kunnen we elk vb. maandelijks gedurende één week de rol van hoofdmoderator opnemen, waarbij die persoon gedurende die week de FB-groep minstens dagelijks opvolgt.

De taken van een hoofdmoderator zijn:

  1. Lidmaatschapverzoeken goed- of afkeuren (vooral aandacht voor fake profielen, maar ook organisaties worden geweerd)
  2. Berichten en reacties screenen en – indien nodig – verwijderen als die niet voldoen aan de huisregels (vaak ongevraagde reclame maar ook onrespectvolle reacties). Bij twijfel kan bij andere moderatoren om advies gevraagd worden. Belangrijke problemen worden gemeld aan iemand van het bestuur die dan een beslissing neemt.
  3. Af en toe hikers verwijzen naar nuttige artikels op de website of activiteiten op onze kalender.

De vzw draait op louter vrijwilligers, zowel in het bestuur als in de medewerkers. Wie zich het ganse jaar engageert, kan wel rekenen op een (beperkte) forfaitaire vrijwilligersvergoeding die voldoet aan de wettelijke normen.

Wil jij je kandidaat stellen als co-moderator? Meld je dan via onderstaand formulier aan. We nemen ontact met je op en plannen dan eventueel een online gesprek in waarin we beter kennismaken. Zowel van onze kant, als van jouw eigen zijde, kan dan nog beslist worden om niet samen te werken.