Het corona-virus legde het maatschappelijke leven voor een belangrijk deel stil de voorbije maanden. We trekken er solo of met onze huisgenoten op uit, in onze eigen omgeving om ’s avonds terug in ons kot te slapen.

De maatregelen zijn intussen in belangrijke mate versoepeld, maar voorzichtigheid blijft geboden. Het effect zal pas zichtbaar zijn binnen 1 à 2 weken. Hoewel er terug in (sport)clubverband kan afgesproken worden (maximum 20 personen, met begeleiding), schorten we onze gezamenlijke buitenactiviteiten op tot 8 juni. We trachten onze geplande evenementen eind deze maand te verplaatsen, deelnemers worden apart op de hoogte gebracht.

We moedigen onze leden en volgers aan om er zelf op uit te trekken, in de eigen omgeving. Een korte verplaatsing kan, en zo kan je op die manier je actieradius wat vergroten. Neem de fiets naar je startpunt en ga vandaaruit stappen. Dat is pas echt sportief en ideaal om diverse spiergroepen te oefenen. Verre verplaatsingen (1u of langer) raden we af.  De Ardennen zullen er ook na 8 juni nog zijn.

We hopen vanaf 13 juni onze activiteiten terug te kunnen opstarten. Uiteraard zullen we daarbij de nodige maatregelen treffen om dit zo veilig mogelijk te doen (social distancing, gebruik eigen materiaal, maximaal individueel slapen in tentjes). Er worden vanaf die datum alvast enkele dagwandelingen in Vlaanderen voorzien. Er komen ook nog webinars en challenges. Meer informatie binnenkort!

Rotsklimmen is terug mogelijk, maar enkel via clubverband binnen de Klim- en Bergsportfederatie en mits gebruik van eigen materiaal. Gezien we geen klimwerking hebben, raden we leden aan om eventueel met een andere KBF-club in contact te treden. Via ferrata is niet toegelaten, omdat daar van dezelfde kabel, ladders en treden gebruik gemaakt wordt. We hopen uiteraard dat dit na 8 juni ook opnieuw kan, zodat ook ons uitgestelde via ferrata-weekend op 20-21 juni (die nog steeds volzet is) kan doorgaan.

Wat onze stages en ervaringstochten in het buitenland betreft, wachten we af hoe de maatregelen verder evolueren en in welke mate de grenzen terug zullen worden opengesteld voor toeristen. Eind mei zullen we de knoop doorhakken wat betreft de stages gepland in juli. Uiterlijk eind juni beslissen we over het programma in augustus. Ook daar gaan we de veiligheid vooropstellen.

Nog enkele algemene links voor wie ze nog niet zou kennen:

Op stap in Destelbergen (nabij Gent). Ook dichtbij huis is er heel wat moois te zien!