We krijgen op ons forum en Facebook regelmatig vragen als ‘welke tent moet ik kopen’. Een moeilijke vraag aangezien er tenten zijn voor alle seizoenen en omstandigheden. Ga je enkel op pad in de zomer of moet de tent ook een stevige storm en winterse omstandigheden kunnen doorstaan? Geografische- of klimatologische omstandigheden, persoonlijke wensen, gewicht, enz. bepalen welke tent het beste past bij jou noden. Allemaal aspecten die mee spelen in de keuze van een tent en waardoor een eenduidig antwoord dikwijls niet zo simpel is.

Tips op deze website

Nog vragen of wil je al wat informatie waar je moet op letten bij de aankoop van een nieuwe tent. Het artikel ‘Hoe kies ik een tent‘ kan je alvast op weg helpen. Verder hebben we een handige fiche in pdf-formaat opgemaakt die je makkelijk kan afprinten.

Bekijk ook de topics op ons forum eens of stel er zelf een vraag.

Overzicht van de tentenshows in Vlaanderen

Het goede nieuws is dat met het zomerseizoen in aantocht verschillende outdoorzaken een tentenshow organiseren . Er staan verschillende tenten opgesteld en er zijn medewerkers ter plaatse die je kunnen helpen met je keuze. Meestal zijn er ook kortingen of bv. voordelige prijzen voor zogenaamde showroom modellen.

Kariboe

De tentenshow van Kariboe zal dit jaar doorgaan op 4 & 5 mei. Opnieuw stellen zij u een mooi assortiment voor van verschillende merken. Kortingen zijn voorzien alsook gunstige uitloop modellen.

Waar?   Kessel-Lo, op de rolschaatspiste van het provinciaal domein. Gemeenteplein 5, 3010 Leuven

Wanneer?  Weekend van 4 & 5 mei, de tentenshow begint telkens om 10u ’s ochtends en eindigt rond 18u.

Avventura

Op 4 en 5 mei organiseert Avventura zijn jaarlijkse tentenshow. Gedurende het weekend zijn er promoties op alle tenten. Wij tonen meer dan 80 modellen, in samenwerking met onze leveranciers.

Waar?   Domein van de Blaarmeersen in Gent

Wanneer? Weekend van 4 & 5 mei

Berghut

Bij De Berghut geeft -15% directe korting op al hun tenten tot 28 april. Van 23 tot 27 april is er ook 15% korting op hun rugzakken.

Waar?   Plezantstraat 11, 9220 Hamme.

Wanneer?   Nog tot 28 april in de winkel.

Basecamp

Basecamp uit Nijlen organiseert een tentenshow, randactiviteiten en opendeurdag op 1 mei aan hun winkel van 10 u tot 17 u. Korting van 15% op tenten en 10% op kookmateriaal, slaapzakken, slaapmatten, kampeerstoeltjes en tentonderdelen. De actie zelf loopt tot en met 11 mei.

Waar? Bevelsesteenweg 42, 2560 Nijlen.

Wanneer? Op 1 mei aan hun winkel van 10 u tot 17 u.

Mounteqshop

Mounteqshop houdt dit jaar hun tentenshow tijdens het weekend 27 & 27 april op het Provinciaal domein De Gavers in Harelbeke. Het is een combinatie van een tentenshow (met met dan 120 tenten) en een aantal nevenactiviteiten. Het merk van trailrunschoenen ‘On’ zal op zaterdag aanwezig zijn om hun wandelschoenen te laten testen. Osprey Europe brengt tal van rugzakken mee dat gepast kunnen worden en met de kano’s van Onak kan je terug op het meer een “testrit” doen.

Waar?   Provinciaal domein De Gavers, Eikenstraat 131b in Harelbeke.

Wanneer?  Zaterdag 27 & zondag 28 april, de tentenshow begint telkens om 10u ’s ochtends en eindigt rond 17u.

De Kampeerder

De jaarlijkse tentenshow van De Kampeerder vindt dit jaar plaats op 26, 27 & 28 april. Ze stellen +/- 150 tenten op waarop je 10 % korting krijgt. Er is 20% korting op de toonmodellen.

Waar?   Camping Vogelzanglaan 7, 2020 Antwerpen

Wanneer?  Vrijdag 26 april 14-20u / Zaterdag 27 april 10u-18u  / Zondag 28 april 10u-13u

tentenshow