De lente is in het land, maar in het hooggebergte is nog altijd winter. In maart trok Debbie Sanders, accompagnateur en montagne en voorzitster van Hiking Advisor, met 7 enthousiastelingen naar de Queyras in de Franse Alpen. Na een voorbereidingsweekend in januari, was het enkele maanden later eindelijk zover. De stage werd gestart met een rustig inloopdagje in de buurt van Le Roux. Daarna trok de groep op sneeuwschoenen voor 5 dagen dwars door het regionaal natuurpark. Enkele pittige cols werden beklommen, en er lag uitzonderlijk veel sneeuw. Er werd overnacht in gezellige gîtes d’étapes en berghutten.

Clipboard01

Overzicht van de 5-daagse trektocht op sneeuwschoenen.

Steven, één van de deelnemers schreef een sfeervol verslag over de winterstage en leverde samen met Bjorn en Patrick een adembenemende reeks van foto’s aan voor een HA-fotoalbum.

In de winter van 2017 gaat deze tocht voorlopig voor de laatste keer door, in de loop van september worden de inschrijvingen geopend. Daarna kijkt Debbie uit voor een nieuwe regio.

Wil jij deze zomer mee met een stage van Hiking Advisor? Drie stages zijn al volzet maar bij de wandelreis naar Bosnië-Herzegovina zijn er nog 2 plaatsen vrij, meer info op deze pagina. Dit is een unieke reis die geen enkele organisatie aanbiedt en die maar 1 keer zal georganiseerd worden. Mis je kans niet!

DSC01593