Vele hikers zijn plannen aan het bedenken voor 2016, sommige voor de winter, anderen denken al meer vooruit. Voor wie nood heeft aan extra inspiratie, kunnen we alvast deze nieuwe reisverslagen op de website aanbevelen.

België

Ver hoe je niet te gaan om interessante meerdaagse tochten te doen. Zo bewijzen deze hikers:

 • Luc Selleslagh schreef een uitgebreid verslag van het volledige parcours van de Streek GR Vlaamse Ardennen. Een ideale streek voor hikers die houden van heuvelachtig terrein en vergezichten dichtbij huis.
 • Als je geen tijd hebt om de ganse route te lopen, zal je dit verslag van een weekendje stappen langs de Streek GR (en andere paden) wel interesseren. Debbie Sanders stapte met man en hond van Ronse naar Geraardsbergen en verbleef op de bivakzone van Parike. Geïnspireerd door de website van Luc, stapte ze ook met haar moeder twee dagen door de Wijers. En midden oktober leidde ze Nepal-sympathisanten van Gent naar Laarne en terug.
 • Bart De Backer stapte de GR5 af, van Bokrijk naar Gilsdorf (Groot-Hertogdom-Luxemburg)
 • Fred & Charissa maakten van de GR571 een klein project. In drie delen legden ze het hele parcours af. De Liennevallei was als laatste aan de beurt.

Groot-Hertogdom-Luxemburg

Net ten zuiden van België is het ook mooi wandelen. Rudi Holans ging de gloednieuwe Lee Trail ontdekken, een pittige tocht met heel wat hoogteverschillen. Hij kwam enthousiast terug: fiche en foto’s.

Alpen

In de Alpenlanden zijn er wel degelijk nog rustige gebieden:

 • Benny Verberck ondernam de Tour de la Bessanèse op de Frans-Italiaanse grens: fiche en foto’s. Het bleek een uitdagende en gevarieerde huttentocht.
 • Ook Johan Lambert en zijn vrienden houden van avontuurlijke tochten waar een staalkabeltje niet mag ontbreken. Deze keer ging het richting de Algauer Alpen in Oostenrijk: fiche en foto’s.  Ze hadden heel diverse condities: van zonnig weer tot verse sneeuw. En dat begin september!
Sneeuw begin september? Het kan! (foto: Johan Lambert)

Sneeuw begin september? Het kan! (foto: Johan Lambert)

England & Schotland

Over het kanaal valt er uiteraard ook veel te beleven:

 • David Cappelle zocht op het forum van Hiking Advisor tochtgenoten voor een pittige trip in het Lake District in England: de Bob Graham Round. Het mooie weer zorgde voor adembenemende foto’s. Zowel David als Yanick schreven een relaas van de tocht.
 • Bij Marc Caethoven ging het richting Schotland, meer bepaald naar de Skye Trail: fiche, geïllustreerd verslag & filmpje (met wat lokale achtergrondmuziek).

Noorwegen

Voor wie toch op zoek is naar een winterse bestemming. Vooraleer de eerste sneeuw valt, werkte Debbie nog snel haar verslag af van een bijzondere gure tocht op sneeuwschoenen in Jotunheimen afgelopen voorjaar. Heb je weinig ervaring met wintertochten, neem dan zeker dit artikel door.

Nieuw Zeeland

En uiteraard mag ook een verre bestemming niet ontbreken, al is het maar om weg te dromen met die schitterende foto’s. Onze laatste nieuwe landenpagina kan meteen aangevuld worden met 3 nieuwe verslagen:

 • Ward Hoefnaegels, thuis in Nieuw-Zeeland, ondernam de 3 passes route: fiche en foto’s.
 • Ook de Steele Creek werd door Ward verkend: fiche en foto’s.
 • Thomas Van de Velde trok met zijn gezin langs de Kepler Track: fiche, verslag en foto’s.

Voor wie ook zin gekregen heeft in Nieuw-Zeeland, Willem Vandoorne vertelt op 26 november in Gent over zijn doorsteek van het Zuidereiland te voet en per packraft! Meer info in dit bericht. Hieronder de trailer!

Zelf je reiservaring delen?

Ieders verslag is welkom, zowel dat van beginners als gevorderden. Lees deze pagina eens na!