Hiking 4 Nepal: bivaktocht Gent-Laarne-Gent (17-18 oktober) – NOG PLAATSEN VRIJ

>>Hiking 4 Nepal: bivaktocht Gent-Laarne-Gent (17-18 oktober) – NOG PLAATSEN VRIJ

 

Sinds de verwoestende aardbeving in Nepal zijn nog steeds duizenden gezinnen dakloos, ook al zijn ze helemaal uit het nieuws verdwenen. De winter komt dichterbij en de heropbouw kost handenvol geld. In het kader van het Trage Wegenweekend, slaan Hiking Advisor vzw en Chautaara vzw de handen in elkaar voor een bivaktocht dichtbij huis met als doel het inzamelen van geld voor Nepal. Met elke stap krijgen wij én zij het weer iets warmer.

Organisatoren

Hiking Advisor promoot het ondernemen van meerdaagse wandeltochten via haar website en activiteiten. Chautaara organiseert activiteiten die leiden tot een beter begrip van de Nepalese cultuur en financiert Nepalese organisaties die duurzame projecten uitvoeren.

Concept

We stappen van Gent naar Laarne en de volgende dag terug (ongeveer 20km per dag). Debbie Sanders, bergwandelgids, en een wandelgids van Chautaara begeleiden twee groepen in tegenovergestelde richting naar de bivakplaats waar ze elkaar ontmoeten.

Het is een eenvoudige bivaktocht waarbij mooie onverharde wegen en rustige asfaltbaantjes worden gecombineerd. We ontdekken natuurgebieden als de Damvallei en de Gentbrugse Meersen (met een echt blotevoetenpad!) en wandelen tussen weiden en velden en langs de Schelde. Ook in de Gentse binnenstad is er moois te ontdekken: het Groot Begijnhof, de verdoken paadjes van stadspark de Rozebroeken en de gezellige kaaien van de Visserij. En dat terwijl de herfst stilaan begint kleur te bekennen…

Bivak & Nepalese maaltijd

Zaterdagavond strijken we neer op het terrein van Scouts Sint-Jan in Laarne. Als het weer goed is, eten en bivakkeren we buiten. Bij slecht weer hebben we de vernieuwde lokalen ter beschikking.

Het wordt smullen van een meergangenmenu met tal van Nepalese specialiteiten, klaargemaakt door een professionele cateraar (die dit tegen kostprijs doet).

Prijs en inschrijven

Zowel de gidsen als de kookploeg steken geheel vrijwillig de handen uit de mouwen voor deze activiteit. De scouts van Sint-Jan geeft hun terrein gratis ter beschikking, op voorwaarde dat we het in exact dezelfde staat achterlaten. De deelnameprijs van 35 euro gaat dus integraal naar wederopbouwprojecten in Nepal (na aftrek van de aankoopkosten voor het eten). Voor die prijs krijg je dus een volledig georganiseerd weekend met ervaren gids, prima kampeerlocatie en een copieuze maaltijd met Nepalese toets.

Maximum 40 personen worden toegelaten tot de activiteit. Wil jij ook Nepal een hart onder de riem steken? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via onderstaand formulier. We nemen dan contact met je op en bezorgen je het rekeningnummer. Vrijblijvende giften zijn uiteraard ook welkom, zie deze link voor meer informatie.

Vragen? Stel ze gerust aan Debbie Sanders en Nick Meynen via hikingadvisor@gmail.com.

2017-01-08T11:50:54+00:00 september 8, 2015|Agenda|