Zaterdag 22 november: DIY en drogen van voeding

>>Zaterdag 22 november: DIY en drogen van voeding

 

Op 22 november organiseren we een doe-het-zelfdagje in Zoersel, voor elke hiker die geïnteresseerd is om zelf materiaal ineen te knutselen en/of voeding te drogen.  Afspraak om 9u30 in het Chirolokaal van Zoersel, Kermisplein 6. Daar kan je voor de dagactiviteit kiezen tussen twee opties:

  • Ivo Vanmontfort wordt beschouwd als de DIY-goeroe van Vlaanderen. Hij knutselde al heel wat in elkaar: tarps, tenten, slaapzakken, donsjassen, … en leert je de kneepjes van het vak. Je zal ook zelf bepaalde technieken kunnen oefenen. Zowel beginners als gevorderden komen aan hun trekken.
  • Wie wat minder handig is met naald en draad, kan intekenen op de dagstapperswandeling die ons de omstreken van Oud-Turnhout en Zoersel doet ontdekken (goed voor 22,5km wandelplezier), onder leiding van Debbie Sanders.
Dat Ivo een handige harry is, laat deze foto duidelijk blijken. Hij maakte een mal voor een nieuwe tent.

Dat Ivo een handige harry is, laat deze foto duidelijk blijken. Hij maakte een mal voor een nieuwe tent (foto: Ivo Vanmontfort).

 

In de vooravond verzamelen we terug in het Chirolokaal. Na een hapje en een drankje start de workshop over het drogen van voeding, gegeven door Debbie Sanders, Veerle Maes en Griet Bouciqué. Na wat algemene uitleg over alle mogelijkheden, maken we in groepjes elk een ander gerechtje klaar. Het wordt dus een echt buffet om van te smullen, gecombineerd met een lekker glas wijn, bier of ander passend drankje. We keuvelen daarna nog wat na en spreiden ons matje en slaapzak in het chirolokaal zelf. Wie wil bivakkeren, kan buiten zijn tentje of tarp zetten.

Smakelijk eten onderweg? Het kan, als je zelf je voeding droogt! (foto: Debbie Sanders)

 

De volgende ochtend haalt een Chinese vrijwillig(st)er koffiekoeken en ander lekkers in een bakkerij in de buurt. Iedereen helpt een handje om het chirolokaal terug op orde te zetten.

Inschrijven

Je kan je aanmelden via dit inschrijvingsformulier. Na aanmelding zal, als er nog plaats is, een bevestiging gestuurd worden samen met het rekeningnummer waarop de betaling kan gebeuren. Enkel na storting van de deelnameprijs van 20 euro is je inschrijving bevestigd. In deze prijs zitten de organisatie, overnachting en een hapje en drankje inbegrepen.

Eén week voor de DIY-dag zullen e-mailadressen uitgewisseld worden zodat kan afgesproken worden om te carpoolen, en zullen ook de nodige praktische afspraken gemaakt worden.

Er worden maximaal 25 deelnemers toegelaten.

Tip: After Summerbeurs op 23 november

Wie wil, kan op zondag 23 november Debbie Sanders vergezellen naar de After Summerbeurs in Wilrijk, waar ze om 16u een workshop van ongeveer 50min geeft over bivakkeren in de bergen. Deze beurs staat open voor alle bergsporters. Er zijn diverse standhouders (o.a. buitensportzaken, reisboekhandel) en een programma van workshops en lezingen. Meer info op deze pagina. Inschrijven voor de workshop moet je doen via dit formulier voor de After Summerbeurs.

2017-01-08T11:50:59+00:00 oktober 4, 2014|Agenda|